Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Loppuvuoden Android-lippulaivamallille kovat odotukset – tätä on luvassa

Maaliskuun alussa julkaistu Xiaomi Mi5 on ehtinyt olemaan markkinoilla vasta muutaman kuukauden, mutta huhut puhelimen seuraajasta ovat jo kovassa vauhdissa. Tällä hetkellä Xiaomin povataan julkaisevan päivitetyn Xiaomi Mi5s -mallin loppuvuodesta ja samassa yhteydessä esittelevän joukon mielenkiintoisia uudistuksia.

Ehkä merkittävin Mi5s-mallin tuomista uudistuksista on Force Touch -näyttö, joka on tuttu Applen viime vuonna julkaisemasta iPhone 6s -mallista. Force Touchin avulla näyttö kykenee paineentunnistukseen ja kuvakkeita voimakkaammin painamalla, voi puhelin tarjota erilaisia pikavalintoja. Koska Xiaomin kehittämä MIUI-käyttöliittymä ottaa lähtökohtaisestikin enemmän vaikutteita iOS:stä kuin Androidista, voidaan Force Touchissa uskoa käytettävän monia iOS:stä tuttuja kikkoja.

Force Touchin lisäksi toiseksi suureksi uudistukseksi Mi5s:ssä odotetaan ultraäänisormenjälkilukijaa. Toisin kuin perinteinen kapasitiivinen sormenjälkilukija, käytetään ultraäänilukijassa nimensä mukaisesti sormenjäljen tunnistamiseen ääniaaltoja, jotka tarjoavat monia hyötyjä kapasitiiviseen teknologiaan verrattuna. Suurimpana erona on sormenjäljen tunnistaminen etänä, mikä mahdollistaa sormenjälkilukijan sijoittamisen näytön alle. Toisena hyötynä on turvallisuus, sillä ultraääniaallot tunnistavat sormenjäljen kulkemalla useamman ihokerroksen läpi, minkä ansiosta lukijan hämääminen kopioilla on vaikeampaa.

Xiaomi Mi 5:n takakamera.

 

 

 

Xiaomi Mi 5 kolmessa värissä.

 

Hugo Barra esittelemässä Xiaomi Mi 5 -älypuhelinta MWC:ssä.