Netin livelähetykset ovat nyt kuuminta hottia – myös Google iskee lusikkansa soppaan

Googlen kerrotaan kehittävän omaa livevideoihin keskittyvää sovellustaan. Selkeäksi Periscope-haastajaksi suuntaavan sovelluksen nimi on Youtube Connect.

Suorat videolähetykset kasvattavat alati suosiotaan. Puhtaiden livevideosovellusten saralla kisaa ovat käyneet Periscope ja Meerkat, joista jälkimmäinen joutui vastikään myöntämään tappionsa Twitterin omistamaa kilpakumppaniaan vastaan. Samalla esimerkiksi Facebook on lisännyt suorat videolähetykset palveluunsa.

VentureBeatin mukaan livevideokentälle saapuu kuitenkin pian uusi haastaja, nimittäin Google. Yhtiön kerrotaan kehittävän hyvin Periscopen kaltaista YouTube Connect -sovellusta iOS- ja Android-laitteille.

YouTubessa voi toki jo toteuttaa suoria videolähetyksiä, mutta tämä toiminto lienee lähinnä suurempien kanavien ja videopelaajien käytössä. YouTube Connectin tarkoitus olisi sen sijaan mahdollistaa helpot ja nopeat livevideot suoraan älypuhelimesta, vaikkapa ystävien iloksi. Tämä avaisi YouTuben suoratoistomahdollisuuksia huomattavasti suuremmalle yleisölle.

Youtube Connectin julkaisuajankohta on toistaiseksi epäselvä. Toukokuussa järjestettävä Google I/O -konferenssi ja sitä edeltävät kevätpäivät saattaisivat kuitenkin olla eräs ilmeinen vaihtoehto uuden sovelluksen paljastukselle.