Varmistus: Live-videot tulossa Instagramiin

Live-videopalvelut ja -lähetykset ovat nostaneet suosiotaan hurjalla vauhdilla, ja kuvanjakopalvelustaan tunnettu Instagram on myös tuomassa live-videot palveluunsa. Asian varmisti yhtiön toimitusjohtaja Kevin Systrom Financial Timesille.

Instagramin live-videot pilkahtivat esiin jo muutama viikko sitten, kun muutamat käyttäjät pääsivät testivaiheessa ollutta ominaisuutta kokeilemaan. Venäläisen T Journal -sivuston mukaan live-videot tulevat näkymään Stories-kuvakkeiden rivissä ja oman live-lähetyksen voi aloittaa ”Go Insta!” -painikkeella.

Näin Instagramin live-videolähetyksen pääsee aloittamaan.

Systrom kuvaili Financial Timesille, kuinka live-lähetykset ovat erinomainen tapa tuoda ihmisiä lähemmäs toisiaan. Vaikka hän vahvistikin live-videoiden olevan tulossa palveluun, aikataulua Systrom ei kertonut.

Ennen Instagramia ovat live-videolähetyksiä tarjonneet jo muun muassa Instagramin omistava Facebook, YouTube, Snapchat sekä Twitter. Financial Timesin mukaan live-videoiden katselumäärät YouTubessa ovat vuodessa lisääntyneet 80 prosenttia, ja Facebookissa live-videoiden määrä on kasvanut peräti nelinkertaiseksi toukokuun jälkeen.

Instagram ei halua tulla profiloiduksi pelkkänä kuva- tai kamerasovelluksena, toimitusjohtaja Systrom kuvailee Financial Timesille. Siinä missä Snapchatin kehittäjä Snap Inc kuvailee itseään kamerayhtiöksi, haluaa Instagram ”jakaa kokemuksia”. Instagram julkaisi aiemmin tänä vuonna Snapchatistä apinoidun Stories-toiminnon, jossa kuvia ja videota voi julkaista omaan tarinaansa 24 tunnin ajaksi kerrallaan.