iPhone 8 Plus -puhelinten akkujen paisumista lisää raportteja - onko Applella käsissään ongelma?

Paisuneista akuista Applen uusissa iPhone 8 Plus -puhelimissa on kuultu lisää raportteja, kertoo AppleInsider-sivusto. Sosiaalisessa mediassa on nähty nyt kolme raporttia, minkä lisäksi MacRumors-sivuston lukijat ovat raportoineet kahdesta tapauksesta.

Yhteensä viidestä tapauksessa neljässä iPhonea väitetään ladatun Applen alkuperäisellä laturilla ja kaapelilla, kun sen akku on paisunut korkaten puhelimen auki. Yhdessä puhelimen väitetään saapuneen jo myyntipakkauksessa akku paisuneena.

Jo viime viikolla kuultiin pari ensimmäistä raporttia paisuneista akuista iPhone 8 Plussassa.

iPhone 8 Plus saattaa olla syystä tai toisesta aiempia iPhoneja herkempi akkunsa osalta, mutta kovin suuresta ongelmasta ei näytä vielä toistaiseksi olevan kyse. Nähdyt tapaukset ovat tavanomaista luokkaa, alle yksi miljoonasta, kun raportoituja paisumistapauksia verrataan arvioituun iPhone 8 Plus -puhelinten myyntimäärään. Viime syksynä, kun Samsungin Galaxy Note7 -puhelimissa oli akkuongelmia, esiintyi niitä jopa joka 20 000. puhelimessa.

AppleInsiderin lähteen mukaan nyt nähdyt ongelmat voivat johtua vielä alkuvaiheen ongelmista puhelimen tuotannossa. Toinen mahdollinen ongelmien syy on laitteiden väärä käsittely toimituksen aikana.

Toistaiseksi iPhone 8 Plus -puhelinten paisuneet akut eivät myöskään ole aiheuttaneet tulipaloja tai edes muita omaisuusvahinkoja.

Apple on vahvistanut tutkivansa tapauksia, mutta ei ole kommentoinut niitä vielä sen enempää.