Lippulaivapuhelin rankempaan menoon – Samsung Galaxy S7 Active julkaistu

Kaikkien huhujen ja vuotojen jälkeen Samsung Galaxy S7 Activen ilmestyminen ei ole enää mikään yllätys, ja vihdoin amerikkalaisoperaattori AT&T onkin uutuuden virallisesti esitellyt. Kuten arvata saattaa, kyseessä on Galaxy S7, mutta perusmallia vankemmilla kuorilla.

Tekniset ominaisuudet Galaxy S7 Activessa vastaavat hyvin pitkälti Yhdysvalloissa myytävää Galaxy S7:ää, eli laitteesta löytyy muun muassa 5,1-tuumainen 2560 x 1440 pikselin näyttö, Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, neljän gigatavun RAM-muisti sekä viiden ja 12 megapikselin kamerat.

Käytännössä ominaisuudet vastaavat Galaxy S7:ää vain yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Akun kapasiteetti Activessa on peräti 4000 milliampeerituntia, kun perusmallissa kapasiteettia on 3000 milliampeerituntia. Virtaa pitäisi siis riittää pitkillekin vaellusretkille, joille Activen kaltainen laite on muutenkin omiaan.

Samsung on esitellyt Active-versioita lippulaivoistaan ennenkin, ja hyvin pitkälle S7 Active noudattaakin viimevuotisesta S6 Activesta tuttua kaavaa. Esimerkiksi iskun- ja tärinänkestävyyttä on jälleen testattuMIL STD-810G -speksien mukaisesti. Pari uudistusta S7 Activessa kuitenkin on viime vuodesta. Laitteen ulkoasu ei ole enää yhtä ”työkalumainen” kuin S6 Activessa, eli esimerkiksi ulkokuorta koristavia ruuvinkantoja ei enää ole näkyvissä. Lisäksi, vaikka etupaneelin tutut kolme näppäintä ovat jälleen selkeästi fyysisiä painikkeita, on kotipainikkeeseen tällä kertaa lisätty sormenjälkitunnistin.

Valitettavasti tälläkin kertaa Samsungin lippulaivan Active-versio on julkaistu ainakin toistaiseksi yksinoikeudella vain yhdysvaltalaisen AT&T-operaattorin myyntilistoilla. Viime vuonna S6 Active ei Suomeen virallisesti saapunut, eikä tilanne S7 Activen kohdalla näytä yhtään sen lupaavammalta.