Huippupuhelin vain 350 eurolla – tästä voi tulla hitti

Maailman kolmanneksi suurin matkapuhelinvalmistaja, kiinalainen Xiaomi, on tunnettu halvoista puhelimistaan, mutta tuleva Xiaomi Mi5 -malli vie tekniset ominaisuudet kokonaan uudelle tasolle. Xiaomi-fanien pitkään odottamasta uudesta lippulaivamallista on vihdoin saatu lisätietoja ja varsinaista julkistusta voidaan odottaa ensi vuoden huhtikuussa.

Näillä näkymin puhelimen voidaan odottaa saapuvan kauppoihin neljässä eri värissä — mustana, valkoisena, kultaisena ja pinkkinä — minkä lisäksi Mi5:stä ontarkoitus julkaista myös erillinen plus-kokoluokan malli. Kaikissa malleissa materiaalina käytetään lasia ja alumiinia, ja muotoilua on pyritty pyöristämään aiemmasta Mi4-mallista.

Teknisten tietojen osalta puhelin on varsinaista komponenttien juhlaa, sillä suorittimena toimii Qualcommin uusin Snapdragon 820 -suoritin neljän gigatavun RAM-muistilla. Takakamera on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja etukamera 8 megapikseliä. 5,2 tuuman näyttö toimii QHD-resoluutiolla ja virtansa Xiaomi Mi5 saa reilun 3 000 mAh:n akusta. Tallennusmuistia löytyy versiosta riippuen 16 tai 64 gigatavua.

Kattavista teknisistä ominaisuuksistaan huolimatta puhelimen paras puoli on todennäköisesti hinta, joka alkaa 2500 yuanista eli noin 350 eurosta. Valitettevasti suoraan Suomen markkinoille puhelin ei ole tulossa myyntiin, mutta ulkomaisten nettikauppojen kautta se on todennäköisesti tilattavissa.

Alla on nähtävillä nettiin ilmestynyt video Mi5:stä, sekä aiemmin vuotaneita kuvia.