Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ennen oli vain yksi iPhone, jonka muut valmistajat yrittivät ”tappaa”

– Aiemmin elimme yksinkertaisempia aikoja, kirjoittaa The Verge artikkelissaan. Muutama vuosi takaperin yhtiöillä oli selvät lippulaivaälypuhelimet ja, jos halusi parasta, ostettiin lippulaivaälypuhelin. Oli yksi iPhone, yksi Nokia N8 ja yksi Xperia X10. Enää yhtiöillä ei ole yhtä tiettyä lippulaivaälypuhelinta eli malliston kärkeä, vaan liuta erilaisia hyviä puhelimia.

Tänä päivänä on vaikea erottaa, mikä yhtiön lippulaivaälypuhelin on. Vai onko sellaista enää ylipäätään? Onko vain huippupuhelimia? Esimerkiksi LG:llä on LG G4 -älypuhelin, joka ainakin nimellisesti on lippulaivaälypuhelin, sillä G-sarja on kantanut lippulaivaälypuhelimen statusta jo muutaman vuoden. Hiljattain yhtiö esitteli kuitenkin LG V10 -puhelimen. Onko se sitten uusi lippulaivaälypuhelin?

Vastaava trendi näkyy myös muilla valmistajilla. Samsungilla on Galaxy S6, Galaxy S6 edge ja Galaxy S6 edge+. Microsoftilla on kaksi erikokoista huippupuhelinta: Lumia 950 ja Lumia 950 XL. Applella on sekä iPhone 6 että iPhone 6 Plus, ja näiden lisäksi myös vanhemmat, pienemmät iPhonet ovat edelleen myynnissä. Googlella on myös kaksi huippupuhelinta: Nexus 5X ja Nexus 6P. Sonylla on taasen Z-sarjassaan tällä hetkellä kolme erilaista Xperia Z5 -puhelinta, joista jokainen voisi kantaa varmasti lippulaivaälypuhelimen statusta.

Sonylla on kolme huippu-Xperiaa. Mikä niistä on yhtiön lippulaivaälypuhelin?

Tänä päivänä on vaikea erottaa valmistajien lippulaivaälypuhelimia. Onko niitä siis sitten enää ollenkaan? Vuosia sitten iPhone mullisti älypuhelinmarkkinat ja tämän jälkeen tuli käsite ”iPhonen tappaja”. iPhone jyrää edelleen älypuhelinmarkkinoilla, mutta enää ei ole yhtä tiettyä iPhonea tapettavaksi, vaan iPhoneja on markkinoilla useita. Onko pienempi vai suurempi iPhone Applen lippulaivamalli?

OnePlus 2 lienee niitä harvoja, jotka ovat selvästi yhtiön lippulaivaälypuhelimia

– Lippulaivaälypuhelin on kuollut, lukee The Vergen artikkelin otsikossa.

Väite pitää paikkaansa, sillä lippulaivaälypuhelin on menettänyt nykypäivänä merkityksensä. On monia, hyviä älypuhelimia, jotka ovat eri valmistajien huippumalleja. Harvoilla valmistajilla on enää yhtä tiettyä lippulaivaälypuhelinta, mutta esimerkiksi OnePlussalla on yksi selvä lippulaivapuhelin: OnePlus 2.

Kaivataanko nykypäivänä enää valmistajalta yhtä tiettyä lippulaivaälypuhelinta, joka on yhtiön kaikkien älypuhelimien vetonaulana vai kannattaako yhtiöiden keskittyä tekemään useita hyviä huippumalleja?