Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Liian hyvää ollakseen totta? Todellinen superpuhelin luvataan jo marraskuussa vain 340 eurolla Suomeen

Päivitys kello 15.30: Epäilyksemme näyttävät käyneen toteen. Kello 15.05 projekti on suljettu Kickstarterissa. Alkuperäinen artikkelimme yhä alla.

Kickstarter-joukkorahoituspalvelun kautta ennakkomyynnissä on nyt hintaansa nähden todellinen superpuhelin, Mana Velocity One.

Puhelimelle kerrotut tekniset ominaisuudet ovat enemmän kuin erinomaisia– aivan kärkiluokkaa. Mukana pitäisi olla 5,5 tuuman OLED-näyttö 2K-tarkkuudella, Qualcommin tehokkain Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, 8 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja muistikorttipaikka, takana kaksi 16 megapikselin kameraa Sonylta optisella kuvanvakaimella, edessä 8 megapikselin kamera, kaksi SIM-korttipaikkaa sekä 3 350 milliampeeritunnin akku, tuella Qualcomm Quick Charge 3.0 -pikalataukselle sekä myös langattomalle lataukselle (Qi).Mukana on myös GPS-paikannus sekä NFC- jaBluetooth 4.2 LE -tuki.

Mana Velocity One.

 

Takana Mana Velocity Onessa nähdään kaksi kameraa.

Magnesiumia ja alumiinia yhtenäiseen metallirakenteeseensa yhdistävän Velocity Onen pitäisi myös olla vedenkestävä (IP68), sisältää stereokauittimet pohjassaan sekä uutta sormenjäljen tunnistustekniikkaa Qualcommilta. Uuden ultraääntä hyödyntävän tunnistimen pitäisi toimia myös märillä tai likaisilla sormilla.

Käyttöjärjestelmänä on puhdas Android 6.0 Marshmallow -vakioversio ja päivityksen uuteen 7.0 Nougatiin luvataan olevan suunnitelmissa.

Puhelimen takana olevan Manan kerrotaan olevan Alankomaihin rekisteröity yritys, Mana Velocity B.V. Yhteistyötä kerrotaan tehdyn Shapeprototypen kanssa ja puhelimen perustana on hyödynnetty valmistajien Qikun ja Ulefonen designeja.

Mana Velocity Onen prototyyppi.

Yllättävintä Kickstarter-projektikuvauksessa on aikataulu. Tilaajille puhelin luvataan jo marraskuussa 2016 eli jo parin kuukauden kuluttua. Aikataulu on vähintäänkin kunnianhimoinen suhteessa teknisiin ominaisuuksiin sekä hintaan, joka on vain 325 euroa. Suomeen päälle tulevat 15 euron toimituskulut sekä lisäksi mahdollisesti arvonlisävero. Joka tapauksessa vastaavalla rahalla ei yhtä hyviä teknisiä saa vielä missään muussa älypuhelimessa.

Mana Velocity One on mielenkiintoinen tapaus. Nähtäväksi jää, millaista draamaa sen ympäriltä tullaankaan vielä näkemään. Jäämme seuraamaan tilannetta mielenkiinnolla, mutta kehotamme mahdollisia tilaajia tiedostamaan ottavansa riskin tilauksensa kanssa. Vähintään myöhästyminen ilmoitetusta aikataulusta vaikuttaa hyvin todennäköiseltä. Toistaiseksi Mana kertoo tehneensä laitteesta ensimmäisen prototyyppiversion. Kickstarter-kampanjan jälkeen hiotaan vielä piirilevysuunnittelua javalmistaudutaan valmistukseen sekä kokoonpanoon ennen ensimmäisiä toimituksia.

Tavoitteena on kerätä 300 000 euroa 17. lokakuuta mennessä tai muuten Kickstarterin yleisen toimintatavan mukaisesti rahat palautetaan kaikille tukijoille.

Manan suunnittelema aikajana tästä eteenpäin on kunnianhimoinen, kun jo nyt puhelimen tekoon on kulunut rutkasti aikaa.