Uusi verkkokauppa Teknavi.com

LG-pomo piikitteli: Emme voi vertailla tätä ominaisuutta, koska kilpailijoilla ei ole sitä

LG on esitellyt Lontoossa uusimman G4-lippulaivapuhelimensa. Julkistustilaisuudesta valtaosa käytettiinkin puhelimen kameraominaisuuksien demoamiseen.

G4:ssä on LG:n mukaan ensimmäisenä maailmassa värisensori, jonka pitäisi parantaa kuvien laatua selvästi edelliseen G3-malliin verrattuna.

Sensori sai G4:sta esitelleen LG:n johtajan piikittelemään kilpailijoitaan.

– Emme voi vertailla sensorin vaikutusta muiden valmistajien malleihin, koska kenelläkään muulla ei ole puhelimissaan vastaavaa ominaisuutta.

G4:ssä on aikaisemmasta G3:sta tuttu nopea lasertarkennus. Sen lisäksi puhelimen kuvanvakaaja on uusittu ja sen kerrotaan vaikuttavan selvästi hämäräkuvausominaisuuksiin.

G4:n takana on 16 megapikselin kamera. Edessä kuvia napsitaan kahdeksan megapikselin selfie-kameralla, jossa on myös sarjakuvaustoiminto.

Nopeasti kuvaustilaan

G4:n julkistustilaisuuden jälkeen toimittajajoukko pääsi tarkastelemaan uutuudella otettuja kuvia ja vertailemaan niitä kilpailijoiden puhelimilla otettuihin. Demotilanteessa on kuitenkin mahdotonta sanoa, onko testitilanne kilpailijoiden kannalta täysin objektiivinen.

Kamerassa on täysin uusi manuaalitila, jolla otetut kuvat voi tallentaa RAW-muodossa.

LG mainosti äänekkäästi myös nopeaa kuvaustoimintoa, jossa kaksi painallusta puhelimen takakuoren näppäimestä ottaa kuvan kilpailijoita nopeammin.

Kamerassa on täysin uusi manuaalitila, jolla otetut kuvat voi tallentaa RAW-muodossa. Tämä kiinnostanee ammattimaisemmin kuvaavia käyttäjiä. LG uskookin, että G4 voisi toimia järjestelmäkameralla kuvaavan kakkoskamerana. Manuaalitilassa kuva-asetuksia voi säätää normaalia laajemmin. Muun muassa valotusaikaa voi säätää.

Kuvat voi tallentaa muistikortille. Lisäksi G4:n ostaja saa Googlelta 100 gigatavua ilmaista pilvitallennustilaa.

Tyylikäs nahkakuori

LG on panostanut uutuuden ulkoasuun. Puhelin on aavistuksen kaareva, mikä erottaa sen kilpailijoista. Toinen erottava tekijä on mallistoon lisätty nahkaisella takakuorella varustettu versio. Nahka on aitoa ja vaikutelmaa parantaa se, että tikkaukset on jätetty näkyviin. Nahkaisen mallin saa muun muassa mustana, sinisenä ja punaisena. Mallistoon on jätetty myös muovisemmat kuorivaihtoehdot.

​

Teknavi pääsi kokeilemaan puhelinta tuoreeltaan. Nahka parantaa selvästi puhelimen laatuvaikutelmaa ja pitää otteen tiukasti kiinni puhelimessa.

Muutoin G4 on pitkälti saman näköinen kuin edeltäjä G3.

​

G4:n näyttönä on 5,5-tuumainen Quad HD quantum LCD, joka parantaa kirkkautta ja kontrastia G3:een verrattuna. Näyttö voi kuitenkin olla melkoinen akkusyöppö. LG kuitenkin vakuuttaa, että 3000 milliampeerin akussa riittää potkua yli vuorokauden käyttöön. Akku on myös vaihdettavissa.

G4:n saatavuudesta ei ole vielä tietoa. LG ei ole myöskään kertonut puhelimen hintaa. G4 tulee kuitenkin sijoittumaan kalleimpaan hintakategoriaan.