Uusi verkkokauppa Teknavi.com

LG:n uudessa huippupuhelimessa uudenlainen lisänäyttö

Korealainen LG näyttää valmistelevan uuden puhelinmallin julkaisua. Laite on jo bongattu kiinalaisen TENAA-telehallintoviranomaisen testeissä ja laitteen tekniset tiedot on vuotanut tunnettu Twitter-käyttäjä @evleaks eli Evan Blass. Teknisiltä ominaisuuksiltaan laite muistuttaa pitkälti kevään huippumalli G4:ää, mutta erikoisuutena tulevassa mallissa on näytön yläpuolelle sijoitettu pieni lisä- tai apunäyttö.

LG:n erikoisen uutuuden mallinimi on V10 ja Blassin mukaan sisäkalut edustavat Android-puhelinten tämän hetken yläkastia, eli Snapdragon 808 -suoritin, kolme gigatavua RAM-muistia, viiden ja 16 megapikselin kamerat, 5,7-tuumainen näyttö 2560 x 1440 pikselin resoluutiolla sekä laitteen taakse sijoitettu sormenjälkitunnistin.Eroina kevään G4:ään ovat vain näytön koko, joka G4:ssä on 5,5 tuumaa, sekä sormenjälkitunnistin, jota G4:ssä ei ole. Perusmuotoilu on tuttua LG:tä, takaosan materiaalina näyttäisi olevan kuvioitu muovi ja reunukset sekä laitteen runko lienevät alumiinia.

Lisänäyttö ei TENAAn vuotamassa kuvassa erotu, mutta kyseessä on etukameran viereltä löytyvä pieni kaistale, joka toimii muusta näytöstä erillisenä. Vastaava ratkaisu oli käytössä vuonna 2010 Yhdysvalloissa julkaistussa Samsungin Continuum -mallissa, jossa näytön alle sijoitettu lisänäyttö saattoi näyttää esimerkiksi kellonajan tai muuta lisäinformaatiota, sovellusten pyöriessä päänäytöllä. LG V10:ssäse voisikin täydentää päänäytön toimintoja samaan tapaan kuin kaareva reunanäyttö Samsungin Galaxy Note Edgessä. Blassin mukaan V10:n julkaisun on määrä tapahtua lokakuussa.

.@CGK21 @mzoslater 5.7" QHD, SD808, 3GB/64GB, 16MP/5MP, aux display, microSD, launches October.

— Evan Blass (@evleaks) 3. syyskuuta 2015