LG:ltä uusi action-kamera – live-lähetyksiä YouTubeen suoraan kamerasta

Action Cam LTE on uusi LG:n julkistama kamera liikuntaseikkailujen tai rauhallisempienkin tapahtumien taltioimiseen.

LG:n Action Cam LTE muistuttaa esimerkiksi GoPro-kameroita, mutta yhdellä merkittävällä erolla: siinä on sisäänrakennetut mobiiliverkkoyhteydet, aina 4G LTE -yhteyteen asti. Tämä mahdollistaa myös videolähetyksen suoraan kamerasta verkkoon, esimerkiksi YouTubeen, ilman mitään välikäsiä.

Action Camin kameran tarkkuus on 12,3 megapikseliä, pikseleiden koko 1,55 mikronia ja linssi 150 asteen laajakulmamallia. Videokuvaus kameralla onnistuu 4K-tarkkuudella 30 kuvaa sekunnissa, 1080p:nä 60 kuvaa sekunnissa sekä 720p:nä 120 kuvaa sekunnissa. Tosin live-lähetys rajoittuu korkeintaan 720p-tarkkuuteen 30 kuvan sekuntinopeudella.

Kuvaussijainti tallentuu laitteen sisältämän GPS-paikannuksen myötä, ja mukana ovat myös kiihtyvyysanturi sekä gyroskooppi. Niitä voidaan mahdollisesti hyödyntää myöhemmin muokkaustoimintojen apuna.

LG:n mukaan Action Camin akusta riittää virtaa neljän tunnin videokuvaukseen Full HD -tarkkuudella. Live-lähetyksessä suoraan verkkoon puhtia pitäisi riittää kahdeksi tunniksi.

Erilaisten liikuntapainotteisten käyttötarkoitusten ohella LG markkinoi Action Camiaan myös esimerkiksi autokameraksi sekä valvontakamerakäyttöön.

Mobiiliverkkojen tuen ohella Action Camissa on myös Wi-Fi 802.11b/g/n ja Bluetooth 4.1 -yhteydet ja se yhdistyy niillä toimimaan Android- ja iOS-laitteiden kanssa. Kameran teknisiin yksityiskohtiin lukeutuu myös 1 400 milliampeeritunnin akku, Snapdragon 650 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia ja laitteen järjestelmän sisältävä neljän gigatavun kiinteä muisti. Itse kuvattua sisältöä voi tallentaa liitetylle microSD-muistikortille, joita tuetaan kahden teratavun kapasiteettiin asti.

Action Cam on veden- ja pölynkestävyydensä osalta IP67-sertifioitu eli sen pitäisi kestää upotus korkeintaan metrin syvyyteen korkeintaan 30 minuutin ajaksi. LG on tuomassa kameralle myös erillisen paremman vedenkestävyyden tuovan kotelon lisävarusteena. Painoa itse Action Camilla on 95 grammaa.

LG ei ole vielä kertonut uuden kameransa hintaa. Se on tulossa aluksi myyntiin yhtiön kotimarkkinoilla Etelä-Koreassa kesäkuussa, mutta suunnitelmia myynnin laajentamiseenkin Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan on. Luonnollisesti Action Cam LTE vaatii oman SIM-korttinsa sen mobiiliverkkoyhteyksien toimimiseksi.