LG:ltä uusi älykello – tukee myös 4G:tä

Uuden V10-puhelimen rinnalla LG on tänään esitellyt myös sen uusimman älykellon. LG Watch Urbane 2nd Edition on valmistajansa mukaan maailman ensimmäinen 4G LTE -yhteydellä varustettu Android Wear -älykello.

2nd Editionin muotoilu muistuttaa tunnistettavasti alkuperäistä Watch Urbanea, mutta on silti uudistunut. Näytön koko uutuudessa on 1,38 tuumaa ja resoluutio 480 x 480 pikseliä. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun rungon oikealta sivulta löytyy kolme painiketta laitteen ohjaamiseen. Kello on myös IP67-luokiteltu vesi- ja pölytiiviiksi.

Suoritin uutuudessa on sama kuin alkuperäisessäkin Watch Urbanessa, eli Qualcommin Snapdragon 400, mutta RAM-muistia on nyt puolet enemmän, eli 768 megatavua. Sisäistä tallennustilaa on edelleen neljä gigatavua ja akun kokoa on kasvatettu 570 milliampeerituntiin, kun edeltäjässä kapasiteettia oli 410 milliampeerituntia. Tuttuun tapaan laitteesta löytyy muun muassa pulssimittaus, asento- ja kiihtyvyystunnistimet, GPS ja kompassi. Yhteydenpidosta huolehtivat Bluetooth 4.1, Wi-Fi, LTE ja 3G. Android Wear -käyttöjärjestelmä tarkoittaa, että kello on yhteensopiva Android- ja iOS-puhelimien kanssa.

LG Watch Urbane 2nd Editionin on määrä saapua myös Eurooppaan, mutta tarkempi saatavuus ilmoitetaan myöhemmin.