Lentokenttien turvatarkastuksiin tulossa muutoksia – näin toiminta laitteiden kanssa muuttuu

Yhdysvaltojen lentokenttien turvallisuudesta vastaava virasto TSA kiristää turvatarkastusvaatimuksia. TSA:n käyttöön ottamat turvatarkastusvaatimukset laajenevat usein yleisesti käyttöön myös muualla maailmassa.

Jatkossa TSA:n vaatimukset edellyttävät turvatarkastuksessa kaikkien älypuhelinta suurempien elektronisten laitteiden poistamista käsimatkatavaroiden laukuista niin, että ne voidaan skannata erikseen. Tähän asti laukkuun on voinut jättää tabletit ja e-kirjojen lukulaitteet, mutta jatkossa ne tulee poistaa kannettavien tietokoneiden tavoin.

Tiukentuneet turvatarkastusvaatimukset ovat vastaus kasvaneeseen turvallisuusuhkaan. Terroristit ovat tiettävästi onnistuneet kehittämään pienempiä räjähteitä, jotka voitaisiin sijoittaa tablettimaisten laitteiden sisään.

Aiemmin tänä vuonna kannettavat tietokoneet kiellettiin käsimatkatavaroissa lennoilla kahdeksasta maasta Yhdysvaltoihin, mutta tämä kielto on sittemmin kumottu lentokenttien parantaessa turvatarkastuskäytäntöjään.

TSA testasi uusia turvatarkastusvaatimuksia aluksi 10 lentokentällä Yhdysvalloissa, ja onnistuneen testauksen jälkeen uusi käytäntö laajennetaan nyt jatkossa uudeksi yleiseksi toimintatavaksi.