Hurjia akkuja, erikoisia toimintoja ja isoja näyttöjä – tässä on Lenovon uudet huippupuhelimet

Lenovo esitteli IFA-messuilla liudan uusia Android-puhelimia. Neljästä uutuudesta löytyy monenlaisia erikoisuuksia. Lenovo PHAB Plus on iso laite, jota yhtiö reilusti kutsuu phabletiksi ja sanoo sen määrittelevän uudelleen tabletti- ja puhelinominaisuuksia yhdistät laitteet. Lenovo VIBE S1 tarjoaa erikoisen kaksoisetukameran ja VIBE P1 sekä P1m kerskailevat isoilla akuillaan ja latausominaisuuksillaan.

PHAB Plus

Lenovon isoin uutuus on peräti 6,8-tuumaisella näytöllä varustettu puhelimen ja tabletin yhdistelmä. Rautapuolelta löytyy Snapdragon 615 -suoritin, kaksi gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua tallennustilaa, Full HD -näyttö, 3500 milliampeeritunnin akku sekä viiden ja 13 megapikselin kamerat.

6,8-tuumaisella IPS-näytöllään PHAB Plus on puhelimeksi todella iso, ja niinpä Lenovo on lisännyt siihen toimintoja, jotka helpottavat sen käyttöä yhdellä kädellä. Lukituksen avaaminen käy näytön kaksoisnapautuksella, lukitus laitetta ravistelemalla, kuvan voi ottaa pitkällä painalluksella missä kohdassa näyttöä tahansa ja näppäimistön voi asetella yhdellä kädellä käytettäväksi.

VIBE S1

Lenovo VIBE S1 on selfie-kuvaajan unelma. Viiden tuuman näytöllä, MediaTekin suorittimella ja kolmen gigatavun RAM-muistilla varustetun laitteen erikoisuutena ovat kaksi etupuolelle sijoitettua kameraa. Pääkamera on varustettu kahdeksan megapikselin kennolla, mutta sen tukena on erillinen kahden megapikselin kennolla varustettu apukamera, joka tuo kameralle syvyysnäköä. Näin voi esimerkiksi muuttaa kuvan tarkennusta vielä kuvan ottamisen jälkeen tai tuoda kuvaan bokeh-efektiä, jolla voi tehdä kuvan taustasta tyylikkäämmän tai piilottaa sieltä vaikkapa epätoivotun ”kuvapommittajan”. Lisäksi etukameralla otetusta kuvasta voi leikata irti hahmoja ja liittää näitä uusiin taustoihin.

VIBE P1 ja VIBE P1m

VIBE P1 ja P1m edustavat akkuosastollaan. Nimen P-kirjain viittaa englanninkieliseen sanaan power, ja tarkoittaa tässä tapauksessa virtaa.

VIBE P1 sisältää peräti 5000 milliampeeritunnin akun, Snapdragon 615 -suorittimen ja viiden sekä 13 megapikselin kamerat. Akku on iso, ja akkukestoa voi vielä lisätä käyttämällä virransäästötilaa, jota varten VIBE P1:ssä on erillinen fyysinen kytkin. Iso akku on ladattavissa nopeasti täyteen, sillä laite tukee jopa 24 watin lataustehoa. Lisäksi VIBE P1 tukee USB On-The-Go -toimintoa, jolloin sen micro-USB -liitäntää voidaan käyttää muiden laitteiden, kuten puhelimien, lataamiseen. Näin esimerkiksi kaveriporukassa voi VIBE P1:n omistaja antaa puhelimestaa virtaa muiden puhelimille.

VIBE P1m on P1:n pikkuveli, joka käyttää MediaTekin suoritinta ja jonka sisältä löytyy hieman pienempi, 4000 milliampeeritunnin akku. Lisäksi laite on nanopinnoitteella suojattu roiskevedeltä.

Lenovon uutuudet ovat mielenkiintoisia, mutta valitettavasti niitä ei näillä näkymin olla Suomeen saamassa, sillä Lenovon puhelimilla ei Suomessa ole virallista edustusta.