Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lenovon tietokoneista paljastui viisi vakavaa haavoittuvuutta - päivitä heti

Lenovon tietokoneet on nyt päivitettävä ajan tasalle nopeasti.

Kiinalaisvalmistaja on paikannut mallistostaan viisi vakavaa haavoittuvuutta.

Yhteensä jopa sadoissa Lenovo-tietokonemalleissa on vakavia haavoittuvuuksia, joita hyödyntämällä hakkeri voi esimerkiksi myöntää itselleen korotettuja käyttöoikeuksia, kähveltää tärkeitä tietoja tai jopa ajaa haitallista koodia kaukana kohdelaitteelta, BleepingComputer uutisoi.

Lenovon mukaan haavoittuvaisia laitteita on runsaasti niin uusissa kuin vanhoissakin mallistoissa. Tukisivuillaan valmistaja mainitsee Desktop-, All-in-One-, IdeaCentre-, Legion-, ThinkCentre-, ThinkPad-, ThinkAgile-, ThinkStation- ja ThinkSystem-tuoteperheet.

Kaikki haavoittuvuudet kytkeytyvät niin kutsuttuun BIOS-järjestelmään, joka on vastuussa muun muassa käyttöjärjestelmän suorittamisesta tietokonessa käynnistettäessä. Kyseessä on tietokoneen toiminnan kannalta tärkeä järjestelmä, joten siihen liittyvät haavoittuvuudet voivat aiheuttaa vakaviakin seurauksia.

Kaikeksi onneksi Lenovo on jo paikannut haavoittuvuudet, ja käyttäjän tehtäväksi jää varmistaa päivitysten ajantasaisuus. Suurin osa paikkauspäivityksistä on julkaistu jo heinä-elokuussa, ja myös muiden päivitysten jakelu alkaa syys-lokakuun aikana.

Lenovo on julkaissut haavoittuvuuksista verkkosivuilleen tiedotteen. Sivustolla on yleistä tietoa tilanteesta sekä ohjeistukset päivittämiseen.

Oli käytössä sitten minkälainen Lenovo-tietokone hyvänsä, on päivitykset hyvä hoitaa kuntoon aikailematta.