Lenovolta kohtuuhintainen selfie-puhelimen

Lenovo on julkistanut useita uutuuksia käynnissä olevilla CES 2016 -messuilla. Kerroimme jo modulaarisesta ThinkPad X1 Tabletista. Nyt vuorossa on omakuvaajille suunnattu Vibe S1 Lite -älypuhelin.

Lenovo Vibe S1 Lite on riisuttu versio viime vuonna nähdystä Vibe S1:stä. Järjestelmäpiiri on aiempaa hitaampi MediaTek MT6753, jonka tukena on kaksi gigatavua RAM-muistia. Tallennustilan koko on 16 gigatavua ja sitä voi tarvittaessa laajentaa muistikortilla. Näytön koko on viisi tuumaa, akkukapasiteettia tarjoillaan 2700 milliampeerituntia ja käyttöjärjestelmä on Android 5.1 Lollipop.

Vibe S1 Liten tärkein ominaisuus on kuitenkin sen etukamera. Laitteen etupuolelta löytyy Android Beatin mukaan Sony-sensorilla varustettu kahdeksan megapikselin kamera 1,4 mikrometrin pikseleillä. Kameran tukena on myös salamavalo. Laitteen takaa taas löytyy 13 megapikselin kamera.

Vibe S1 Liten hinnaksi kerrotaan 199 dollaria. Puhelin julkaistaan alkuvuodesta, mutta Suomeen puhelimen saapuminen on hyvin epätodennäköistä.