Hetkinen, onko tässä uusi Microsoft Surface? Ei, se on kilpailijan "klooni"

Lenovo esittelee tällä viikolla Berliinissä järjestettävillä IFA-messuilla lukuisia uusia tuotteita, ja yksi niistä on kilpailija, ellei peräti klooni, Microsoft Surfacelle. Lenovo ideapad Miix 700 on saranallisella seisomatuella ja erillisellä näppäimistöllä varustettu 12-tuumainen Windows 10 -tabletti. Konsepti muistuttaa hyvin paljon Microsoftin Surface-malleja esimerkiksi juuri seisomatuen ja näppäimistöratkaisun osalta, mutta Miix 700 näyttää kuvien perusteella hieman enemmän perinteiseltä kannettavalta tietokoneelta.

Miix 700 käyttää Intelin uusinta, Skylake-perheeseen kuuluvaa kuudennen sukupolven Core m7 -suoritinta, joka ei tarvitse erillistä tuuletinta jäähdytykseen. Tukenaan suorittimella on kahdeksan gigatavua LPDDR3-käyttömuistia ja tallennustilaa on saatavilla enimmillään 256 gigatavua. 12-tuumaisen näytön tarkkuus on 2160 x 1440 pikseliä (kuvasuhde 3:2) ja painoa itse tabletilla on alle 800 grammaa. Akkukestoa Miix 700:lle luvataan yhdeksän tuntia.

Miix 700:an on saatavilla irroitettava näppäimistökansi, minkä lisäksi lisävarustelistalta löytyvät myös LTE-yhteys sekä erikoinen Intel RealSense 3D -kamera, joka mahdollistaa esimerkiksi ympäristön ja esineiden 3D-skannauksen.

Lenovo ideapad Miix 700:n hinnaksi Yhdysvalloissa kerrotaan 699 dollaria ja myynti ainakin siellä alkaa marraskuussa. Laitteen saapumisesta Suomeen ei vielä ole tietoa.