Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lenovo esitteli älypuhelimen huippuominaisuuksilla: Hinta vain 240 euroa

Vapise, Apple! Kiinalainen elektroniikkavalmistaja Lenovo on esitellyt uuden lippulaivapuhelimensa, jolla on hintaa yli tuplasti vähemmän kuin uusimmalla iPhone 7:llä.

Lenovo Z2 Plus on valmistajansa lippulaivapuhelin, jota myydään vain Intian markkinoilla. Tulevaisuus näyttää, tuoko valmistaja vastaavia tuotteita myös länsimarkkinoille.

Kiinalaiset älypuhelinvalmistajat ovat tunnettuja edullisen hintaluokan huippupuhelimistaan. Suomessa kiinalaisista valmistajista on menestynyt erityisen hyvin Huawei.

Lenovon Android-puhelin pitää sisällään huippunopean Snapdragon 820 -prosessorin, 5-tuumaisen teräväpiirtonäytön, kolmen gigatavun keskusmuistin ja 32 gigatavua tallennustilaa. Hieman kalliimmassa versiossa keskusmuistia on 4 gigaa ja tallennustilaa 64 gigatavua.

Lenovo mainostaa puhelintaan etenkin fitness-intoilijoille. Puhelin korvaa erillisen aktiivisuusrannekkeen, sillä siinä on valmiiksi asennettu sovellus, joka mittaa esimerkiksi unen laatua, kalorinkulutusta ja taitettua matkaa. Puhelimesta on saatu erittäin kevyt, koska sen runko on lasikuitua.

Puhelimen 13 megapikselin takakameralla voi tallentaa 4K-videota. Selfie-kamerassa megapikseleitä on kahdeksan.

Lenovo ei ole ainoa iso älypuhelinvalmistaja, joka panostaa Intian markkinoille. Intia on nimittäin maailman nopeimmin kasvava markkina mobiililaitteille.