Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Legendaarisesta musiikkisoittimesta julkaistiin uusi versio: Winamp 5.9 RC1 nyt ladattavissa Windowsille

Winampista uusi versio neljän vuoden tauon jälkeen.

Vuosituhannen vaihteessa ja jonkin aikaa sen jälkeen Winamp oli MP3-musiikkisoitinsovelluksena supersuosittu: vuonna 2001 sillä oli yli 60 miljoonaa käyttäjää.

Lopulta Winampin käyttäjäkunta hiipui muun muassa suoratoistopalveluiden kasvattaessa suosiotaan. Winamp myytiin aikanaan jo vuonna 1999 AOLille 80 miljoonalla dollarilla, ja AOL kauppasi sen eteenpäin Radionomylle vuonna 2014.

Uusi omistaja kertoi suunnitelmistaan Winampin paluusta vuonna 2018, ja syksyllä 2018 se julkaisikin Winampista uuden beetatestiversion leimaa kantaneen 5.8-version.

Lopulta useamman vuoden jälkeen Winampista on nyt julkaistu päivityksenä uusi 5.9 RC1 -versio. RC1- eli Release Candidate 1 -merkintä kertoo uuttakin versiota pidettävän edelleen osin testiversion.

Aiemmalta Visual Studio 2008:lla kehitetyltä pohjalta on nyt uudessa versiossa siirrytty Visual Studio 2019:n pohjalle. Winamp 5.9 vaatii toimiakseen vähintään Windows 7 Service Pack 1 -käyttöjärjestelmäversion uuden version lisätessä tuen myös viimeisimmälle Windows 11 -käyttöjärjestelmäversiolle.

Uusia ominaisuuksia tuoreinkaan 5.9-päivitys ei mukanaan juuri tuo, vaan mukana on lähinnä yleisiä toimintaparannuksia ja virhekorjauksia. Ulkoasua voi edelleen mukauttaa skineillä, joista oletuksena mukana ovat Classic, Modern, Bento ja Big Bento.

”Tämä on neljän vuoden työn huipentuma 5.8-julkaisun jälkeen. Kaksi kehitystiimiä ja pandemian aiheuttama tauko välillä. Loppukäyttäjälle ei ehkä vaikuta siltä, ​​että muutoksia on paljon, mutta suurin ja vaikein osa oli itse asiassa koko projektin siirtäminen VS2008:sta VS2019:ään ja kaiken rakentaminen onnistuneesti. Pohjatyöt on nyt luotu, ja nyt voimme keskittyä enemmän ominaisuuksiin. Olipa kyseessä vanhojen korjaaminen/vaihtaminen tai uusien lisääminen”, kerrotaan julkaisutietojen yhteydessä.

Winamp 5.9 RC1 Build 9999 on ladattavissa tämän linkin kautta.