Legendaarinen kitaravalmistaja Fender esitteli kaksi uutta Bluetooth-kaiutinta

Tunnettu kitaravalmistaja Fender on esitellyt kaksi Bluetooth-kaiutinta, jotka muistuttavat ulkoisesti paljon yhtiön ikonisia kitaravahvistimia. Kaiuttimien äänenvoimakkuuden ja taajuuksien säätimet ovat tietysti samanlaiset kuin vahvistimissakin.

Fender Newport on kaksikon edullisempi ja pienempi malli. Laitteessa on yksi diskanttikaiutin ja kaksi pienehköä bassokaiutinta. Kaiuttimen lähtöteho on 30 wattia. Akkukestoksi Newportille luvataan 12 tuntia ja siinä on sisäänrakennettu mikrofoni puheluita varten. Liittäminen musiikkilähteeseen onnistuu Bluetoothin tai AUX-johdon kautta.

Fender Newport.
Fender Newport.

Fender Monterey on kaksikon järeämpi ja kovaäänisempi kaiutin. Sen sisuksista löytyy kaksi 5,12 tuuman bassokaiutinta ja kaksi yhden tuuman diskanttikaiutinta. Tämän kaiuttimen lähtöteho on 120 wattia. Liitännät ovat muuten samat kuin Newportissa, mutta niiden lisänä on myös tuttu RCA-liitin.

Aivan Bluetooth-kaiuttimien edullisimmasta päästä kaksikko ei ole. Pienempi ja akulla varustettu Fender Newport maksaa yhtiön verkkokaupassa 230 euroa ja Fender Monterey 365 euroa. Toistaiseksi kaiuttimien tilaaminen ei vielä verkkosivuilla ole mahdollista, mutta todennäköisesti se onnistuu jo lähiaikoina.

Fender Monterey.
Fender Monterey.