Guitar Hero pyrkii takaisin parrasvaloihin – voi pelata myös mobiililaitteilla

Guitar Hero oli aikoinaan valtava hitti ympäri maailmaa, mutta suosio hiipui ajan kuluessa. Nyt Guitar Hero pyrkii uudelleen ihmisten suosioon Live -pelillään, joka saapuu pelikonsoleiden lisäksi myös mobiililaitteisiin. Peli on julkaistu hiljattain Applen App Storessa.

Uutuuspelistä on saatavilla ilmainen kokeiluversio, jossa pääsee testaamaan kahta eri pelimuotoa. Toinen on tuttuun tyyliin keikkapeli, jossa soitetaan musiikkia yleisölle. Normaalista poiketen tällä kertaa pelikuva tulee ensimmäisestä persoonasta, eli käyttäjä näkee saman, mitä kitaristi näkisi.

Toinen pelimuoto on GHTV, eli Guitar Hero TV. Tässä muodossa kappaileita soitetaan musiikkivideoiden tahtiin ja ikään kuin esiinnytään musiikkivideossa. Peliä voi pelata joko kitaralla, joka myydään erikseen, tai suoraan kosketusnäytöltä.Alkuun Guitar Hero Livessä on yli 40 kappaletta peruspelimuotoon ja yli 200 kappaletta GHTV -pelimuodossa.

 

Uutuuspeli tukee iPad 4:ää ja sitä uudempia iPadeja, kaikkia iPad minejä, iPhone 5:tä ja sitä uudempie iPhoneja ja iPod Touch 6:ta. Toimiakseen peli vaatii internet-yhteyden, iOS 8.0:n tai sitä uudemman käyttöjärjestelmäversion ja vähintään kolme gigatavua vapaata tallennustilaa. Pelin koko on 2,02 gigatavua. Aivan ilmainen peli ei ole, sillä sen kokoversio maksaa jopa 49,99 euroa. Jos ei kuitenkaan halua ostaa koko peliä, 30 minuutin ”Party Passin” voi ostaa 0,99 eurolla ja 24 tunnin bilepassin 5,99 eurolla.

Guitar Hero Liven voi ladataiOS-laitteille Applen App Storesta.Guitar Heron verkkosivujen kautta ei voi kuitenkaan ainakaan vielä hankkia kitaraa mobiililaitteille. Kitara tullee saataville myöhäisempänä ajankohtana.