Legendaarinen Hot Wheels -autorata päivitettiin nykyaikaan – yhdistyy älypuhelinsovelluksen kanssa

Jo vuosikymmeniä lapsia ilahduttaneet Hot Wheels -pikkuautot siirtyvät nykyaikaan yhteistyössä Applen kanssa. Uusi ”älyautorata” ja NFC-teknologia tuovat leikkiin uuden ulottuvuuden.

Hot Wheels id on kokonaisuus, joka sisältää uudenlaisia ”älypikkuautoja” sisäänrakennetulla NFC-tunnistimella. Tunnistimen avulla autoista voi iPhonen tai iPadin avulla lukea auton keskinopeuden, huippunopeuden ja muita tilastoja.

NFC-tunnistimella varustettuja Hot Wheels -autoja.
NFC-tunnistimella varustettuja Hot Wheels -autoja.

Tiedot tallennetaan Hot Wheels id -sovellukseen, joka sisältää kattavan tilastokirjaston sekä virtuaalisen varikon, johon kaikki NFC-yhteydellä yhdistetyt autot lisätään. Sovelluksen avulla autokokoelmaansa voi esitellä muille, minkä lisäksi tarjolla on runsaasti haasteita ja tavoitteita, jotka päästävät Hot Wheels -fanit kilpailemaan vastakkain ja tekemään yhteistyötä.

Uusi Race Portal -rataosa puolestaan tallentaa autojen kierrosmäärät ja pitää sekin silmällä nopeutta, jotka molemmat lähetetään älypuhelinsovellukseen. Race Portal on yhteensopiva jokaisen aiemmin julkaistun Hot Wheels -autoradan kanssa.

Race Portal -rataosa tallentaa ajetut kierrokset.
Race Portal -rataosa tallentaa ajetut kierrokset.

Saatavilla on myös Smart Track Kit -”älyautorata”, jonka lupaillaan tuovan uuden ulottuvuuteen kisailuihin ja kolareihin.

Kaikki Hot Wheels -uutuudet ovat saatavilla Applen verkkokaupasta. NFC-tunnistimilla varustetut autot maksavat 7,95 euroa kappaleelta, kun taas Smart Track -autoratapaketti maksaa 189,95 euroa. Race Portal -lisäosaa ei vielä Suomen Apple-verkkokaupassa ole, mutta sen 39,99 dollarin Yhdysvaltain hinta lupaillee noin 40 euron hintalappua.

Koko paketin yhdistävä älypuhelinsovellus puolestaan on App Storessa ilmainen ja toimii myös pelkkien autojen kanssa.