Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lähtevätkö älypuhelimista pian näppäimetkin? Konseptivideo näyttää uusia tapoja puhelimen ohjaamiselle

HTC:llä suunnittelijana toimivan Danelle Vermeulenin omilta verkkosivuilta löytyy mielenkiintoinen konseptivideo, joka näyttää uusia tapoja älypuhelimen ohjaamiselle.

Video voisi olla vaikkapa Applen pääsuunnittelija Jony Iven märkä päiväuni. Ensin lähtevät puhelimista kaikki langalliset liitännät ja seuraavaksi vielä fyysiset painikkeetkin. Sen sijaan pelkän näytön lisäksi myös puhelimen runko voisi tunnistaa kosketuksia, joita käytetään laitteen ohjaamiseen.

Videolla esiintyy Ocean-niminen laite, ja uusi ohjaustapa on nimeltään Sense Touch, joka tottelee laitteen reunoille annettuja kosketuksia. Esimerkiksi kotivalikosta pääsee käyttämään Googlen ääniohjattua apuria reunaa napauttamalla ja äänenvoimakkuuden säätö tapahtuu painikkeiden sijaan liu’uttamalla sormea reunaa pitkin.

Videolla esiintyvä laite omaa tuttuja HTC-piirteitä, mutta liikaa odotuksia videolle ei kannata kuitenkaan asettaa.Ehkä jotain vastaavaa HTC:ltä jonain päivänä ilmestyy, mutta yhtä hyvin tämä konsepti saattaa lopulta jäädä vain idean asteelle.Idea on joka tapauksessa mielenkiintoinen, ja selvää on, että puhelimien käyttöliittymä tulee nykyisestä jossain vaiheessa muuttumaan merkittävästikin. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.