Uusi verkkokauppa Teknavi.com

"Lääke" Applen uusien ihmekuulokkeiden langattomuuteen on tulossa – langattomista langalliset alle kympillä

Applen uudet AirPods-kuulokkeet ovat tarkasti Applen omaan ekosysteemiin sopiviksi suunnitellut, täysin langattomat kuulokkeet. Ne käyttävät perinteistä Bluetooth-tekniikkaa Applen omilla mausteilla niin, että niiden parittaminen Applen muiden laitteiden kanssa käy mahdollisimman helposti.

179 euron suositushinnallaan AirPodsit eivät edes ole erityisen kalliit muihinlaadukkaisiin oikeasti langattomiin kuulokkeisiin verrattuna. Äänenlaadusta tai mukavuudesta on tässä vaiheessa paha sanoa mitään, sillä kuulokkeiden myynti alkaa vasta lokakuussa, mutta ilmeiseti lähellä Applen edullisia EarPodseja kuitenkin ollaan. Moni internetissä tuntuu kuitenkin olevan sitä mieltä, että AirPodseissa on ratkaiseva suunnitteluvirhe, nimittäin niiden langattomuus. Siihen on onneksi apua tulossa.

Yleensä langattomilla nappikuulokkeilla on tarkoitettu kuulokkeita, jotka ovat yhteydessä toisiinsa johdolla, mutta yhteys äänilähteeseen hoituu langattomasti. AirPodsit ovat aidosti langattomat, eli ne eivät ole edes toisiinsa johdolla yhteydessä.

AirPodsit eivät ole markkinoiden ensimmäiset tai ainoat aidosti langattomat kuulokkeet, mutta monien nettikommenttien perusteella tuo aito langattomuus on kuitenkin juuri Applen suunnittelumoka. Vasta nyt tuntuu nousseen huoli siitä, että irtonaiset, sähköhammasharjan vaihtopäätä muistuttavat kuulokkeet voivat pudota korvasta ja hävitä. Onneksi iPhone-suojakoteloistaan tunnettu Spigen on ratkaissut ongelman esittelemällä hihnan, jolla nämä langattomat kuulokkeet voi yhdistää toisiinsa.

Spigen AirPods Strap on hienosti suuhun sopiva tuotenimi, ja tuote itsessään tuo mieleen 1980-luvulla hetkeksi muotiin nousseet silmälasien sankoihin kiinnitettävät narut. AirPods Strap on hihna, joka yhdistää AirPodsit toisiinsa ja näin ollen vaikeuttaa niiden hukkaamista. Normaalisti 19,99 dollarin (17,7 euroa) hintaisen hihnan voi nyt ennakkotilata 9,99 dollarin (8,85 euroa) hinnalla. Toimitukset alkavat lokakuun loppupuolella, jolloin myös AirPodsien toimitusten on määrä alkaa. Spigenin lisäksi vastaava tuote on ennakkotilattavissa toiseltakin valmistajalta.