Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuva paljastaa Googlen tulevan huippupuhelimen

Googlelta odotetaan tänäkin vuonna kahta huippupuhelinta. Nyt Android Police -sivusto on julkaissut kuvan odotetuista puhelimista suuremmasta.

Puhelinta voi kuvailla toisen sukupolven Pixel XL:ksi, mutta lopullisesta mallinimestä ei ole vielä varmuutta. Koodinimeltään laite on Taimen.

Kuva perustuu Android Policen lähteiltään saamiin tietoihin, joten kyse ei ole varsinaisesti aidosta Googlelta vuotaneesta kuvasta, vaan kuvanmuokkauksesta, jonka pitäisi tarkasti esittää tulevaa puhelinta. Pieniä muutoksia yksityiskohdissa voi luonnollisesti tapahtua.

Googlen odotetaan julkistavan puhelimen vasta lokakuussa. Puhelimen valmistajana odotetaan toimivan LG, kun ensimmäisen sukupolven Pixelien kokoonpanosta vastasi HTC, joka tiettävästi oli Googlen kumppanina kahdelle puhelimelle myös tänä vuonna. Näistä toinen, koodinimi Muskie, kuitenkin peruttiin ja nyt kuvissa nähtävä puhelin tavallaan otti sen paikan.

Vuotokuva kertoo Googlen tulevassa puhelimessa näytön kattavan etupuolen laajemmin sekä olevan kulmistaan pyöristetty. LG:n valmistaman 18:9-kuvasuhteen AMOLED-näytön kooksi kerrotaan 6 tuumaa. Näyttöpaneeli on tasainen, mutta päälilasi kaartuu laitteen reunoille. Takana yläpuoliskon lasialueen koko on pienentynyt verrattuna nyky-Pixeleihin ja sormenjälkitunnistin löytyy nyt lasialueen ulkopuolelta.

Lisäksi takana huomiota kiinnittää kookas kameran linssi, jota kiertää krominen reunus.

3,5 millimetrin perinteisen kuulokeliitännän kohtalo on Android Policellekin epäselvä. Välttämättä sitä ei mukana enää ole, kuten on jo aiemmin huhuissa vihjattu. Sen sijaan uusi Google-puhelin voi sisältää stereokaiuttimet, mistä saattaa vihjata myös edessä näytön yläpuolella erittäin leveä puhelinkuulokkeen aukko.

Mielenkiintoisesti Android Police kertoo, että kuvan Google-puhelin tukisi myös puristamisen tunnistamista HTC:n tuoreen U11-huippupuhelimen tavoin.

Aiemmat huhut ovat kertoneet, että tulevista Google-puhelimista pienikokoisempi, koodinimi Walleye, säilyisi designiltaan pitkälti nykyistä vastaavana toisin kuin tässä nähty suurempi.

Walleyen tavoin myös nyt kuvassa nähty Taimen saa aiempien huhujen mukaan sisuksiinsa Qualcommin Snapdragon 835:n 2,45 gigahertsin täydellä kellotaajuudella ja tulee ainakin 4 gigatavun RAM- ja 128 gigatavun tallennusmuistivaihtoehtona.