Kuvavuoto: Näyttääkö tuleva "halpis-iPhone" tältä?

Siitä lähtien, kun Apple edellissyksynä julkaisi aiempia iPhone-malleja isommat iPhone 6:n ja 6 Plussan, on kovasti pohdittu ja spekuloitu, julkaiseeko yhtiö vielä uutta iPhone-mallia neljätuumaisella näytöllä.

Älypuhelimien näyttöjen koot ovat kasvaneet viime vuosina, mutta pienillekin puhelimille on edelleen omat kannattajansa, ja onpahan Applella muutenkin ollut tapana tehdä laitteistaan pieniä, siroja ja kevyitä. Niinpä uusi, pieni iPhone-malli ei kuulosta lainkaan mahdottomalta idealta, ja viime aikoina onkin analyytikkojen ja muiden ennustajien yhteinen näkemys tuntunut olevan, että tällainen iPhone voisi nähdä päivänvalon tämän vuoden keväällä. Nyt tuore kuvavuoto antaa jonkinlaisen käsityksen siitä, miltä moinen puhelin voisi näyttää.

Vuotokuvassa väitetty ”iPhone 6c:n” mallikappale.

Huhujen mukaan uusi iPhone-malli käyttäisi vastaavaa 1136 x 640 pikselin neljätuumaista näyttöä kuin iPhone 5s, ja sisältä voisi löytyä iPhone 6s -malleista tuttu A9-suoritin, kahden gigatavun RAM-muisti sekä 1642 milliampeeritunnin akku. Kyseessä olisi jonkinlainen henkinen seuraaja Applen edelliselle ”halpis-iPhonelle”, iPhone 5c:lle, ja niinpä uuden mallin nimeksi onkin veikkailtu iPhone 6c:tä. Laitteen muotoilun on huhuttu pohjautuvan muiden iPhone 6 -mallien pyöreisiin linjoihin.

Vuotokuvassa väitetty ”iPhone 6c:n” mallikappale.

GSMArenan nyt esittelemissä kuvissa esiintyy väitteen mukaan tämän ”iPhone 6c:n” prototyyppi, niin sanottuna dummy-versiona, eli pelkistä kuorista koostuvana mallikappaleena,ilman toimivia sisuskaluja. Muotoilu on iPhone 6 -malleista tuttua, mutta merkillepantavaa ovat laitteen mittasuhteet.Applen puhelimien ulkomitat ovat näytön kokoon verrattuna olleet runsaammanpuoleiset, ja tämä vielä korostuu kun näytön koko on vain neljä tuumaa. Pienellä näytöllä varustettu laite onkin kuvien perusteella melkoinen pullukka, joskin se tuo myös vahvasti mieleen vanhat iPhone 3G- ja 3Gs-mallit.