Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kun Apple vaihtaa vesipyssyyn, toi Microsoft leluaseen tilalle kunnon pistoolin

Apple vaihtaa tulevan iOS 10 -käyttöjärjestelmäversionsa emoji-päivitysten yhteydessä aiemman pistooliemojinsa vesipyssyyn, kuten aiemmin kerrottiin. Apple halunnee näin etääntyä ase-emojeista, joita sitä on vaadittu aktivistien taholta poistamaan.

Melko erikoisesti Microsoft ottaa samanaikaisesti askeleen täysin päinvastaiseen suuntaan. Tällä viikolla jakeluun tullut uusi Windows 10:n vuosipäivitys sisältää myös emoji-uudistuksen – ja Microsoft on vaihtanut aiemman leluaseensa nyt emojivalikoimassaan oikean pistoolin kuvaan.

Alta kuvasta löytyvät sekä Microsoftin että Applen aiemmat ja uudet versiot pistooliemojista.

Microsoftin perustelu muutokselle on uuden pistooliemojin asettuminen paremmin linjaan muiden kanssa.

– Tarkoituksemme jokaisen merkin kanssa on asettua globaaliin Unicode-standardiin, ja aiempi mallimme ei osunut yhteen alan designeihin tai asiakkaidemme odotuksiin emojin merkityksestä. Tulemme jatkamaan työtä yhdessä Unicode-konsortion kanssa jalostaaksemme ja päivittääksemme merkkejä, jotka heijastavat asiakkaidemme tarpeita, palautteita ja ja jotka tukevat yhtenäistä järjestelmää, joka toimii läpi digitaalisen maailman, todetaan Microsoftin Engadgetille toimittamassa lausunnossa. 

Yhtenäisyyttä pistooliemojissa ei kuitenkaan saavuteta, kun nyt Microsoftin palatessa linjaan muiden kanssa on ainakin Apple siitä puolestaan irtoamassa.

Eri versiot pistooliemojista. Applen ja Microsoftin osalta vasemmalla uudet emojit ja oikealla niitä edeltäneet.

Emojeja sääelee Unicode-standardi, jonka version 9 yhtiöt ovat nyt ottamassa käyttöön. Se tuo myös aivan uusia emojeja ja samalla lisäyksiä vanhoihin. NiinApple, Google kuin myös Microsoft ovat viimeisimpien emoji-päivitystensä yhteydessä korostaneet erityisesti monimuotoisuutta, joka näkyy eri ihonvärivaihtoehtoina sekä muun muassa uusina urheilija- ja ammattilaisvaihtoehtoina naisemojeina.