Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kumpi näistä hittipuhelimista kannattaa ostaa? Tässä vastaus

Supersuositun Honor 7:n seuraaja tuli Suomessa myyntiin eilen. Sen kovin kilpailija on hieman edullisempi OnePlus 3, joka on saanut lentävän lähdön Suomen markkinoilla. Puhelimen myynti on ollut vilkasta heti sen virallisen Suomen myynnin aloituksen jälkeen.

Oneplus 3.

Molemmat puhelimet tarjoavat erinomaisen vastineen rahalle, mutta kumpi on järkevämpi ostos? Me otimme selvää.

Näyttö

Honor 8:n näyttö on 5,2-tuumainen ja sen tarkkuus on 1080×1920 pikseliä. Oneplus 3:n näyttö on 5,5-tuumainen ja sen tarkkuus on sama. Oneplus 3:n näyttöä suojaa Gorilla Glass 4 -lasi, joten se saattaa kestää paremmin tiputusta.

Voittaja: Tasapeli

Kamera

Honor 8:ssa on kaksoiskamerarakenne. Toinen kamera kuvaa mustavalkokuvia, toinen värikuvia. Takakameroissa on 12 megapikseliä. Honor 8:ssa ei ole optista kuvanvakaajaa.

Honor 8.

Oneplus 3:n takakamerassa on 16 megapikseliä ja se on varustettu optisella kuvanvakaajalla.

Voittaja: Isompi megapikselimäärä ei ole laadukkaampien kuvien tae. Optinen kuvanvakaaja on kuitenkin tarpeellinen ominaisuus. Voitto menee Oneplus 3:lle. 

Prosessoriteho ja muisti

Oneplus 3:ssa on kuuden gigatavun keskusmuisti ja markkinoiden nopeimpiin lukeutuva Snapdragon 820 -prosessori. Honor 8 käyttää vähemmän tunnettua Kirin 950 -prosessoria. Keskusmuistia puhelimessa on neljä gigatavua.

Voittaja: Prosessorit ovat molemmat erittäin nopeita. Kansainvälisissä nopeusmittauksissa Kirin 950 on hävinnyt täpärästi Snapdragon 820:lle. Tämä erä menee niukasti Oneplussalle, koska se tarjoaa enemmän keskusmuistia.

Akku

Molemmissa puhelimissa on 3000 milliampeeritunnin akku. Se kuluu aktiivisessa käytössä loppuun vajaassa päivässä. Akun kestossa ei siis ole merkittävää eroa. Molemmat puhelimet tukevat pikalataustekniikkaa, mutta Oneplus 3 tarjoaa omalla Dash Charge -pikalatausteknologiallaan hieman nopeamman latausajan. Puhelimen akku latautuu nollasta 60 prosenttiin noin 30 minuutissa.

Voittaja: Oneplus 3, nopeamman pikalatauksensa ansiosta.

Liitettävyys

Molemmat puhelimet ladataan uudella USB Type-C -kaapelilla. Niin ikään molemmat puhelimet tarjoavat kaksi sim-korttipaikkaa. Oneplus 3:ssa ei kuitenkaan ole muistikorttipaikkaa, jollainen löytyy Honor 8:sta. Jos muistikortti on käytössä, Honor 8:ssa on vain yksi vapaa sim-korttipaikka.

Voittaja: Honor 8. Se tarjoaa mahdollisuuden lisätä tallennustilaa muistikortilla.

Muotoilu

Toimituksemme suosikki kaksikosta on Honor 8. Sen muotoilu ei häviä merkittävästi markkinoiden parhaille kuten Samsungin Galaxy Note 7:lle.

Voittaja: Honor 8

Lopputulos

Oneplus 3 vie niukan voiton, lähinnä nopeamman prosessorinsa ja ison keskusmuistinsa ansiosta. Muutoin puhelimet ovat hyvin lähellä toisiaan. Valinnan ratkaisee lähinnä sopivuus käteen ja tottumus. Jos olet aikaisemmin käyttänyt Honor-puhelinta, kasiversio on sinua varten. Jos sen sijaan et omaa kokemusta kummastakaan, valinta on vaikeampi.