Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kestääkö akku? OnePlus 2 ja Galaxy S6 edge tarkasteltavana

Akunkesto on tänä päivänä mahdollisesti yksi tärkeimpiä älypuhelimien ominaisuuksia. Normaalisti älypuhelimen akku kestää noin päivän käytössä ja kahden päivän akunkesto on jo hyvä saavutus. Verkkosivusto GSMArena on tuttuun tapaan testannut eri laitteiden akunkestoja. Nyt nostamme esille uusien Samsung Galaxy S6 edge+ – ja OnePlus 2 -älypuhelimien akunkestot.

Samsung Galaxy S6 edge+

Samsungin uutukainen tuli hiljattain myyntiin myös täällä Suomessa. GSMArena kokeilee laitteita kolmella eri osa-alueella, jotka ovat internet-selaus, videotoisto ja 3G-verkoissa puhuminen.

  • Puheaika: 30 tuntia 29 minuuttia
  • Internet-selaus: 10 tuntia 25 minuuttia
  • Videotoisto: 13 tuntia 53 minuuttia

 

Verkkosivuston mukaan Galaxy S6 edge+:n saavuttamat lukemat ovat varsin hyviä. Jos käyttäjä käyttää puhelintaan noin tunnin internet-selaukseen, tunnin videoiden katseluun ja tunnin puhumiseen, pitäisi akun kestää jopa 83 tuntia – eli kolme ja puoli päivää. On kuitenkin todennäköistä, että monella käyttäjällä akku kuluu huomattavasti nopeammin. Joka tapauksessa testien perusteella Galaxy S6 edge+:n akunkeston pitäisi olla varsin hyvällä mallilla.

OnePlus 2

Toinen hiljattain GSMArenan akkutestissä vieraillut laite on OnePlus 2. Puhelin ei vedä vertoja Galaxy S6 edge+:lle, mutta laite pärjää parhaiten puheajassa.

  • Puheaika: 30 tuntia 29 minuuttia
  • Internet-selaus: 8 tuntia 5 minuuttia
  • Videotoisto: 8 tuntia 28 minuuttia

 

 

Puheaika oli OnePlus 2:lla siis täsmälleen sama kuin Galaxy S6 edge+:lla, mutta internet-selauksessa ja videotoistossa se jää kakkoseksi. GSMArena kertoo, että videotoistossa ja internet-selauksessa akunkesto on keskivertoa. Akun pitäisi testin esittämällä käyttömäärällä kestää noin 61 tuntia eli noin kaksi ja puoli päivää.