Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavertailussa Android ja iOS – kumpi näyttää paremmalta?

Googlen Android ja Applen iOS ovat tällä hetkellä maailman suosituimmat käyttöjärjestelmät älypuhelimissa. Tänä syksynä Apple esitteli uuden iOS 9:n, joka on päivittynyt jo iOS 9.0.2:een. Google julkisti taasen Android 6.0 Marshmallowin, joka on saapunut jo yhtiön omiin Nexus-laitteisiin ja lipuu pikku hiljaa muokattuna myös eri laitevalmistajien älypuhelimiin.

Android- ja iOS -käyttöjärjestelmiä vertaillaan jatkuvasti toisiinsa ja kummallakin on omat kannattajakuntansa. PhoneArena julkaisi kattavan kuvavertailun näistä kahdesta käyttöjärjestelmä esittäen, kuinka ne eroavat toisistaan visuaalisesti. Samalla verkkosivusto järjesti kyselyn, jossa kysyttiin, kumpi käyttöjärjestelmä on visuaalisesti paremman näköinen. Voittajaksi valikoitui Android vajaalla 14 000 äänellä. iOS 9 sai vajaat 8 000 ääntä.

Vertailussa käytettiin Googlen ”puhdasta” Androidia eli käyttöjärjestelmän päälle ei ole lisätty valmistajien omia käyttöliittymiä tai sovelluksia. Käyttöjärjestelmät muistuttavat toisiaan monilla eri alueilla. Kumpi käyttöjärjestelmä miellyttää sinun silmääsi enemmän? Jaa meille mielipiteesi kommenttiosiossa.

Alla PhoneArenan tekemä kuvavertailu. Oikealla on Android 6.0 Marshmallow ja vasemmalla iOS 9.

Käyttöjärjestelmien lukitusnäytöt

 

Käyttöjärjestelmien kotinäkymät

 

Käyttöjärjestelmien liu’utettavat toimintovalikot

 

Käyttöjärjestelmien hakupalvelut

 

 

Käyttöjärjestelmien moniajonäkymät

 

Käyttöjärjestelmien asetusvalikot

 

Käyttöjärjestelmien oletusnäppäimistöt

 

Käyttöjärjestelmien kansiot

 

Oletuskamerasovellukset