Tämä uusi Android-puhelin on kuin iPhone – mutta sirompi

Kiinalainen Oppo on esitellyt kaksi uutta Android-puhelinta, joiden ulkonäkö, käyttöliittymä ja jopa mainoskuvat tuovat hämmentävän paljon mieleen Applen iPhonet. Ominaisuuksiltaan uutuudet R9 ja R9 Plus ovat keskikastin Android-laitteita.

Vaikka vain toinen Oppon uutuuksista kantaa Plus-mallinimeä, ei kumpikaan laitteista ole varsinaisesti pieni. R9 on varustettu 5,5-tuumaisella näytöllä, kun taas R9 Plus peräti kuusituumaisella näytöllä. Laitteet ovat silti kohtuullisen siroja, ja Oppo hehkuttaakin niiden kapeita näytön kehyksiä. R9:ssä kehys on vain 1,66 millimetriä leveä, ja Plus-mallissakin vain 1,76 millimetriä. Lisäksi laitteet ovat kohtuullisen ohuita, sillä R9 on vain 6,6 millimetriä paksu.

Etukamera molemmissa malleissa on varustettu peräti 16 megapikselin kennolla ja isohkolla f/2,0 aukolla. Hieman yllättäen R9:n takakamera on varustettu vain 13 megapikselin kennolla, mutta R9 Plussassa myös takakamera ottaa 16 megapikselin kuvia.

Järjestelmäpiiri pienemmässä R9:ssä on MediaTekin Helio P10, isomman käyttäessä Qualcomm Snapdragon 652 -piiriä. RAM-muistia on neljä gigatavua kumpaisessakin, ja molemmat ovat saatavilla 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Plus-mallista on tarjolla myös 128 gigatavun versio.

Sormenjälkitunnistin molemmista Oppon uutuuksista löytyy kotinäppäimeen piilotettuna, ja käyttöjärjestelmänä on Android 5.1.1 Lollipopiin pohjautuva Oppon ColorOS, joka on lainannut ulkonäköä reilusti Applen iOS:ltä.

Hintaa Oppo R9:llä on Kiinassa 2799 juania (noin 385 euroa) ja R9 Plussalla 3299 juania (noin 455 euroa).