Uusi suomalainen mobiililioperaattori haluaa tehdä asiat täysin eri tavalla

Suomen mobiilioperaattorien kenttä on vakiintunut sangen rauhalliseksi. Uusi palveluoperaattori Moi haluaa kuitenkin luoda laineita tälle ulapalle ja haastaa suuret operaattorit tiukkaan kilpailuun. Uudesta operaattorista kertoi muun muassa Kauppalehti.

Palveluoperaattori eroaa perinteisestä siinä, ettei operaattorilta löydy omaa televerkkoa. Moi-operaattorilla onkin jo sopimus DNA:n verkon vuokrauksesta. Moin toimitusjohtaja Petri Lahtisen mukaan vastaavanlaiset palveluoperaattorit ovat pärjänneet hyvin Länsi-Euroopan maissa.

– Suomi on ainoa maa koko Länsi-Euroopassa, jossa ei ole kuluttajien palveluoperaattoria. Täällä on paljon tilaa tällä hetkellä, Lahtinen sanoo.

Moin perustajien mukaan kotimaisten operaattorien ongelma on tasapäisyys: palvelut eivät eroa toisistaan. Moi taas haluaa tehdä asiat täysin eri tavalla. Lahtinen rinnastaakin Moin toiminnan Uberiin.

Moin kohderyhmäksi kerrotaan edelläkävijät, jotka käyttävät sujuvasti erilaisia mobiililaitteita ja uusimpia palveluja. Lahtinen ei vielä paljasta, millaista roolia kilpailukykyinen hinnoittelu esittää Moin toiminnassa. "Viime kädessä tavoitteemme on suuruuden sijaan se, että olemme kohderyhmällemme aivan fantastinen palvelu”, Lahtinen selittää.

Palveluoperaattori Moi aloittaa toimintansa vuoden 2016 alkupuolella. Moin infrastruktuurin kerrotaan kuitenkin jo tukevan puheluita, viestejä ja verkkoselausta.