Mobiilidatan käyttö kasvanut Suomessa vuodessa räjähdysmäisesti

Suomalainen operaattori Elisa on julkaissut vuoden kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksen ja siitä ilmenee muutamia mielenkiintoisia faktoja. Suomessa mobiilidatan käyttö on kasvanut viimeisen vuoden aikana rajusti.

Mobiilidatan käyttö on kasvanut viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden jopa 99 prosenttia, mikä on valtava määrä. Hieman yllättäen tekstiviestien lähettäminen on kasvanut viimeisen vuoden aikana 13 prosenttia. Kolmannen neljänneksen aikana Elisan liittymistä lähetettiin yhteensä 672 miljoonaa SMS-viestiä.

Elisan osavuosikatsauksesta ilmenee, että noin 66 prosenttia puhelinkannasta on älypuhelimia. Näin ollen kolmannes Elisan asiakkaista käyttää vielä peruspuhelimia. 58 prosenttia älypuhelimista tukivat nopeita 4G-verkkoyhteyksiä. Älypuhelimien osuus kuitenkin kasvaa jatkuvasti, sillä 92 prosenttia myydyistä puhelimista oli älypuhelimia. Näistä 80 prosenttia tukee 4G-verkkoyhteyksiä.

Pakettiliittymien suosio on kasvanut tasaisesti viime vuodet ja tänä vuonna ne ohittivat ensimmäistä kertaa käyttölaskutusliittymät. Tällä hetkellä 52 prosenttia Elisan liittymistä on pakettiliittymiä.