Kokeilimme: Huawein uutuustabletin parasta antia on akkukesto

Tablettimarkkinoilla ei ole ollut kovin vilkasta viime aikoina. Osasyy on tablettien kysynnän hiipumisessa ja siinä, että käyttäjät pitäytyvät pidempään vuosi tai kaksi sitten ostetuissa laitteissaan.

Parhaiten markkinoilla ovat menestyneet niin sanotut hybridilaitteet, joita voi käyttää kannettavina tietokoneina ja tarvittaessa myös tabletteina. Laitteissa on kosketusnäyttö ja mobiilinäppäimistö, jonka voi joko irrottaa laitteesta tai kääntää näytön taustalle.

Huawei uskoo, että myös perinteisemmillä tableteilla on edelleen kysyntää. Siitä esimerkkinä on tänään Berliinissä esitelty MediaPad M3.

MediaPad M3 on edeltäjiensä tapaan suunniteltu median käyttämiseen eli muuhun kuin raskaaseen työkäyttöön. MediaPadilla hoituu hyvin nettisurfailu ja videoiden katsominen.

M3:ssa on 8,4-tuumainen näyttö, joka on tabletkäytössä erinomainen valinta. Näyttö on selvästi isompi kuin älypuhelimessa mutta tarpeeksi pieni, jotta laite mahtuu pieneen tilaan. Samalla paino on saatu pidettyä kohtuullisena. Kädessä laite tuntuu erittäin kevyltä. M3:n voisi kuvitella sopivan erinomaisesti esimerkiksi opiskelijalle päivittäiseen käyttöön. Aktiivista käyttöä puoltaa myös luvattu peräti 11 tunnin akunkesto.

M3:n erikoisuutena on Harman&Kardonin kanssa yhteistyönä toteutetut kaiuttimet. Lisäksi tabletissa on audiopiiri, jonka pitäisi parantaa äänentoistoa.

Prosessorina on Huawein oma Kirin 950, joka on nopea mutta grafiikkakäytössä sen suorituskyky kalpenee esimerkiksi Snapdragon 920:lle. Keskusmuistia Huawein uutuudessa on varsin riittävät 4 gigatavua. Tallennustilaa on mallista riippuen joko 32 tai 64 gigatavua ja sitä voi laajentaa muistikortilla.

M3:sta tulee saataville myös LTE-versio. M3:n alkaen-hinta on 349 euroa. Laitteen myyntiintuloaika Suomessa on vielä epäselvä.