Kohuttu Windows 10 -projekti lyöty jäihin

Microsoft on Windows 10:n myötä aloittanut useita projekteja, joiden tarkoituksena on helpottaa muun muassa iOS- ja Android-sovellusten tuomista osaksi Windowsin sovellusvalikoimaa. Selvästi haastavin projekti on ollut Android-sovelluksiin keskittynyt Project Astoria, joka on nyt näemmä kohdannut umpikujan.

Project Astoria on poikennut muista Windows-silloista siinä, että sen tarkoituksena ei ole ollut kääntää Android-sovelluksia Windows 10 -sovellusmuotoon. Sen sijaan pyrkimyksenä on ollut suorittaa Android-sovellukset sellaisenaan Windows-ympäristössä. Ymmärrettävästi suora APK-sovellustiedostojen suorittaminen Windowsilla tuo mukanaan tiettyjä huolia ja haasteita, kuten tekniset ongelmat, mahdollinen piratismi ja Windows-sovelluskehityksen mielekkyyden katoaminen.

Windows Centralin saamien tietojen mukaan Project Astoria on laitettu jäihin. Voi jopa olla mahdollista, että projekti on hyllytetty kokonaan. Erään lähteen mukaan projekti ei ole edennyt odotusten mukaan. Toisten tahojen mukaan Microsoftin ongelmana voisi olla ominaisuuden oikeanlainen julkistaminen ja selittäminen. Toisaalta kyse voi olla myös rahallisista tai teknisistä haasteista, sillä Astoria on työllistänyt monin verroin väkeä muihin siltaprojekteihin verrattuna.

Lisää vettä myllyyn lisäävät Astoria-keskustelupalstat, joilta Microsoft tuntuu kadonneen täysin, jättäen kehittäjien kysymykset ilman vastauksia. Toistaiseksi Microsoft ei kuitenkaan ole myöntänyt projektin hyllytystä, eli varmistusta tilanteeseen joudutaan vielä odottamaan.