Tämä laite tekee mistä tahansa rannekellosta älykellon

Älykellot eivät varsinaisesti ole isoissa määrin lyöneet itseään vielä läpi, mutta sekä monilla valmistajilla että asiakkailla tuntuu kuitenkin olevan halua saada rannekelloihin älyominaisuuksia. Yksi uusi nimi markkinoilla on Yhdysvalloista ponnistava Chronos, jonka uusi laite tekee melkeinpä mistä tahansa rannekellosta älykellon. Käyttäjä voi siis halutessaan jatkaa vanhan rannekellonsa käyttöä ja lisätä siihen älytoimintoja yksinkertaisella lisälaitteella.

Chronos on kolme millimetriä paksu, läpimitaltaan 33 millimetriä ja kiinnittyy rannekellon taustaan lisäten älytoimintoja ranteeseen. Laitteen kuoret ovat ruostumatonta terästä ja ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa tärinämoottori, kiihtyvyysanturi sekä LED-valaistus. Chronos kiinnittyy tahmeasti ilman liimaa rannekellon taustaan ja yhdistyy älypuhelimeen Bluetooth-yhteydellä. Se voi esimerkiksi seurata ja tallentaa käyttäjänsä liikuntaa fitness-rannekkeen tavoin tai ilmoittaa saapuvista puheluista LED-valoilla ja tärinällä. Lisäksi käyttäjä voi esimerkiksi ohjata älypuhelimen musiikkitoistoa napauttamalla rannekelloaan.

Chronos on vesitiivis, tukee langatonta latausta ja sen akkukestoksi luvataan 36 tuntia. Chronos-sovellus on saatavilla iOS- ja Android-puhelimille. Chronos on nyt ennakkotilattavissa valmistajansa verkkosivuilla, ja hinta ennakkotilaajalle on 99 dollaria (noin 87 euroa) kappaleelta tai kaksi kappaletta 189 dollarilla (noin 167 euroa). Suositushinnaksi Chronokselle kerrotaan 129 dollaria ennakkotilausjakson jälkeen. Toimitusten on määrä alkaa ensi keväänä.