Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kiristäjät lamauttivat Garminin laitteiden synkronoinnin ja tuotannon

Kiristäjät ovat saaneet Garminin palvelut polvilleen, ZDNet kertoo. Jopa älykellovalmistajan tuotantolinjastoja on jouduttu sulkemaan.

MÄlykellovalmistaja Garmin on joutunut kiristyshyökkäyksen kohteeksi. Hakkerit ovat lamauttaneet Garminin palveluita, kuten Garmin Connectin ja flyGarminin, ja älykellovalmistaja on joutunut Twitterissä ilmoittamaan usean vuorokauden huoltokatkosta.

Myös asiakaspalvelulinjat ovat kaatuneet, ja mikä erikoisinta, tilanne vaikuttaa taiwanilaisen iThome-sivuston mukaan jopa tuotantolinjastoihin, jotka on Taiwanissa suljettu kahdeksi vuorokaudeksi. Työntekijöille on tiedotettu, että sulun taustalla on ”virus”, mikä viitannee tässä tapauksessa kiristyksessä käytettyyn haittaohjelmaan.

Garmin ei virallisesti ole vahvistanut, että kyseessä on kiristyshyökkäys. Se kertoo tutkivansa tilannetta, mutta yhtiön työntekijät ovat jo paljastaneet Garminin joutuneen kiristyksen kohteeksi.

Käyttäjille tilanne näkyy siten, että Garmin Connect -älypuhelinsovellus ja -verkkopalvelu eivät toimi, eikä asiakaspalveluun saa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Myös lentäjien suosima flyGarmin-palvelu on nyt väliaikaisesti pois käytöstä, mikä on aiheuttanut harmia monille amatööripiloteille.