Windows-puhelimiin vaaditaan lisää sovelluksia – käyttäjiltä vetoomuksia

Windows Phone ja Windows 10 Mobile ovat saaneet osakseen paljon kritiikkiä heikosta sovellustarjonnasta. Kilpailijoihin Androidiin ja iOS:ään verrattuna Microsoftin puhelinkäyttöjärjestelmän sovellustarjonta laahaa auttamattomasti jäljessä. Tilannetta ei ole auttanut edes mahdollisuus tehdä Windows 10 -sovelluksista universaaleja, eli sekä puhelimilla että tietokoneilla toimivia, sillä esimerkiksi Google-sovellus on tarjolla Windows 10:n tietokoneversiolle, muttei puhelinversiolle. Heikko sovellustarjonta onkin johtanut useisiin vetoomuksiin, joilla palveluiden tarjoajat ja sovelluskehittäjät yritetään taivuttaa tekemään sovelluksia Windows-puhelimille.

WishAppList on verkkosivusto, jossa käyttäjät voivat ehdottaa ja äänestää, mitä sovelluksia nämä haluaisivat Windows 10:lle saada. Kun jokin palvelu saa kasaan tarpeeksi ääniä, ottaa sivuston ylläpito yhteyttä palveluiden tarjoajiin ja kertovat, että lukuisat käyttäjät haluaisivat sovelluksen. Tällä hetkellä toivotuin sovellus on Snapchat, jota on äänestetty yli 1100 kertaa. Kakkosena on YouTube yli 900 äänellä ja kärkipäähän kuuluvat myös Instagram sekä Supercellin Clash of Clans -peli.

Snapchatiä on Windowsille toivottu useilla keinoilla. Change.org-sivustolla kerätään tällä hetkellä nimiä vetoomukseen, jonka avulla suosittu viestintäsovellus yritetään saada Windowsille. Tavoitteena on kerätä 75 000 nimeä, ja nytkoossa on hieman yli 60 000 nimeä. Vetoomuksen saatteessa todetaan, että virallinen Snapchat-sovellus olisi nyt tärkeämpi kuin koskaan, kun Snapchat on kieltänyt epävirallisen 6snap-sovelluksen käytön.