WhatsApp tuo kaivatun ominaisuuden takaisin

WhatsApp on vahvistanut tuovansa sovellukseensa takaisin siitä hiljattain uuden 24 tunnin kuva- ja videojulkaisujen Tilan tieltä poistuneen alkuperäisen tilatoiminnon.

Lyhyt profiilista muutettava tilaviesti, joka näytettiin muille käyttäjille nimen yhteydessä, oli pitkään osa WhatsAppia. Pian se on jälleen käytettävissä. WhatsApp on kertonut ominaisuuden tulevan takaisin Android-sovellukseen tulevan viikon aikana ja myös iPhonelle lähiaikoina. Toistaiseksi se löytyy jo WhatsAppin beetatestiversiosta Androidille, josta oheinen kuvankaappaus on otettu.

Tilaviestin asettaminen onnistuu jälleen jatkossa siirtymällä WhatsAppin asetuksiin, oman kuvan ja nimen takaa löytyvästä Profiilista. Toiminto tunnetaan jatkossa vain Tietoja minusta -nimellä.

Tekstimuotoinen tilatieto pysyy asetettuna toistaiseksi eikä vanhene 24 tunnissa. Lisäksi tilansa voi edelleen valita annetuista vaihtoehdoista tai kirjoittaa oman tekstinsä.

WhatsApp kommentoi toiminnon paluuta TechCrunchille: ”Kuulimme käyttäjiltämme, että ihmiset kaipaavat mahdollisuutta asettaa pysyvä vain teksti -päivitys profiiliinsa, joten integroimme tämän ominaisuuden Tietoja -minusta osioon profiiliasetuksissa. Nyt päivitys näkyy profiilinimen vieressä milloin tahansa katsot yhteystietoja, kuten luodessa uutta keskustelua tai katsoessa ryhmän tietoja.”