Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Käytössä lähes mikä tahansa Apple-laite? Näin varmistat nyt päivitysten asentumisen - viimeisimmät päivitykset korjaavat lukuisia haavoittuvuuksia

Apple on julkaissut tällä viikolla laajasti päivityksiä eri laitteilleen.

Jo maanantaina Apple julkaisi iOS 14.7:n iPhoneille ja iPod toucheille, tvOS 14.7:n Apple TV:eille, watchOS 7.6:n Apple Watcheille ja keskiviikkona perässä seurasivat iPadOS 14.7 iPadeille ja macOS Big Sur 11.5 Maceille.

Lisäksi Apple julkaisi keskiviikkona macOS Big Sur 11.5:n rinnalla myös erilliset tietoturvapäivitykset vanhemmille macOS Mojave ja Catalina -käyttöjärjestelmäversioille, ja Safari-verkkoselain sai myös aiemmin tällä viikolla erikseen 14.1.2-päivityksen.

Apple on nyt julkaissut tietoturvapäivityksistä kertovilla sivuillaan tietoa tuoreiden päivitysten korjaamista haavoittuvuuksista. Eri päivitykset korjaavat kukin jopa kymmeniä eri haavoittuvuuksia, jotka voivat johtaa esimerkiksi hyökkäyskoodin ajamiseen, Applen suojausten ohittamiseen sekä käyttöoikeuksien korottamiseen.

Huojentavaa on, ettei Apple kerro yhdenkään haavoittuvuuden kohdalla, että se olisi tietoinen aktiivisesta hyväksikäytöstä.

Korjatuista haavoittuvuuksista todennäköisesti vakavimman uhan muodostavat liittyvät WebKit-selainmoottoriin, josta on korjattu haavoittuvuuksia, jotka ovat voineet johtaa hyökkäyskoodin ajamiseen käyttöjärjestelmässä käsiteltäessä verkkosivun sisältöä.

Lisäksi iOS ja iPadOS 14.7 korjaavat iPhoneista ja iPadeista myös niiden ongelmat erikoisella tavalla nimettyjen Wi-Fi-verkkojen kanssa sekä mahdollisuuden ajaa haitallista hyökkäyskoodia Wi-Fi-haavoittuvuuden takia.

Näin päivität Apple-laitteesi

Jos käytössä on automaattiset päivitykset, voivat tuoreimmatkin päivitykset olla jo asentuneet. Muuten päivitykset saa haettua ja asennettua seuraavien valikoiden kautta eri Apple-laitteissa.

iPhone, iPod touch ja iPad:

  • Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys

Apple Watch:

  • iPhonella: Apple Watch – Yleiset – Ohjelmistopäivitys
  • Suoraan Apple Watchilla: Asetukset – Ohjelmistopäivitys

Mac:

  • Järjestelmäasetukset – Ohjelmiston päivitys

Apple TV:

  • Asetukset – Järjestelmä – Ohjelmistopäivitykset – Päivitä ohjelmisto