Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Top 15: Näitä sovelluksia amerikkalaiset käyttävät

Eri sovelluskaupat tarjoavat miljoonia erilaisia sovelluksia, mutta vain murto-osa julkaistuista sovelluksista saavuttaa koskaan laajamittaista suosiota. Tietyt sovellukset tuntuvat kuitenkin pysyvän käyttäjien kestosuosikkeina ja löytävät tiensä lähes jokaiseen älypuhelimeeen. Nämä sovellukset käyvät myös ilmi comScoren tuoreimmasta listauksesta, joka keskittyy suosituimpiin iOS- ja Android-sovelluksiin Yhdysvalloissa.

Listan ylivoimaisena ykkösenä on Facebookin mobiilisovellus, joka löytyy melkein kolmesta neljäsosasta älypuhelimista. Joka toiselta amerikkalaiselta löytyy puhelimestaan myös Facebook Messenger, Youtube, Google Search, Google Play ja Google Maps. Viimeksi mainittujen Googlen sovellusten kanssa on tosin hyvä ottaa huomioon, että sovellukset tulevat valmiiksi ladattuina useimpiin Android-puhelimiin.

Muista sovelluksista hyvin listalla pärjäsivät muun muassa yhteisöpalvelut Instagram ja Twitter, sekä keskustelusovellus Snapchat. Suosituimpien sovellusten joukkoon pääsemisen vaikeutta kuvaa hyvinse, että listan ulkopuolelle jäi esimerkiksi WhatsApp, jolla on yli 900 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää. Myös mobiilipelit ja internetselaimet jäivät listan ulkopuolelle.

Kokonaisuudessaan lista sovelluksista ja niiden käyttöasteista on nähtävillä alla:

 1. Facebook (käyttöaste 73,3%)
 2. Facebook Messenger (käyttöaste 59,5%)
 3. YouTube (käyttöaste 59,3%)
 4. Google Search (käyttöaste 52,0%)
 5. Google Play (käyttöaste 51,8%)
 6. Google Maps (käyttöaste 50,6%)
 7. Pandora Radio (käyttöaste 43,9%)
 8. Gmail (käyttöaste 43,4%)
 9. Instagram (käyttöaste 38,7%)
 10. Yahoo Stocks (käyttöaste 31,1%)
 11. Apple Maps (käyttöaste 28,2%)
 12. Amazon Mobile (käyttöaste 26,1%)
 13. Twitter (käyttöaste 25,7%)
 14. Apple Music (käyttöaste 24,1%)
 15. Snapchat (käyttöaste 21,9%)