Käytätkö Android-älykelloa? Tämä päivitys tekee käytöstä mukavampaa

Android julkisti eilen päivityksen Android Wear -älykelloihin. Päivitys tuo merkittävän käyttökokemuksen parannuksen Android-älykelloihin. Samalla ominaisuudet monipuolistuvat.

Älykellot elävät voimakasta murrosvaihetta. Suurin osa kelloista keskittyy edelleen ilmoittamaan älypuhelimeen saapuneista viesteistä ja puheluista. Aidosti älykkäät toiminnot ovat jääneet puolitiehen.

​

Android Wearin päivitys parantaa merkittävästi Android-kellojen kilpailukykyä. Esimerkiksi navigointitoimintoa on helpotettu siten, että käyttäjän ei tarvitse enää kosketella näyttöä löytääkseen reitin haluttuun kohteeseen.

Ilmoitusten lukemista on helpotettu siten, että kellon kääntäminen ranteessa vaihtaa ilmoituksen seuraavaan.

Akun kestosta puhutaan usein älykellojen pullonkaulana. Google yrittää nyt parantaa akun virrankestoa himmentämällä näytön värit tietyn ajan jälkeen, kun kellon näyttöä ei ole kosketettu.

Päivityksen myötä käyttäjä voi lähettää emoji-kuvia piirtämällä sellaisen kellon näytölle. Ohjelmisto tekee tämän jälkeen parhaansa tunnistaakseen piirroksen ja muuttaa sen emojiksi.

Android Wear-kellot saavat päivityksen myötä wi-fi-tuen. Sen ansiosta kellosta voidaan soittaa esimerkiksi Spotifyn musiikkia ja ilmoitukset tulevat kellon näytölle, vaikka puhelin ei olisi mukana. Kellon ja puhelimen ei tarvitse olla yhdistettynä samaan langattomaan verkkoon.

Langattoman verkkoyhteyden tuki tuo Android-kelloihin mahdollisuuden myös wi-fi-radiolle. Tällä hetkellä sellainen löytyy Sonyn mallistosta.

Uusin Android Wear -ohjelmisto tulee ensimmäisena saataville LG:n Watch Urbaneen (kuvassa).