Facebook avaa yhteisen kirppismarkkinapaikan myös Suomessa

Facebook aloittaa nyt laajentamaan valituissa englanninkielisissä maissa jo viime syksystä asti palvelussa mukana ollutta Marketplace-osiota 17 uuteen maahan Euroopassa, mukaan lukien Suomeen. Kyse Marketplacessa on tavallaan yhdestä yhteisestä laajasta kirppiksestä Facebookissa aiempien erillisten esimerkiksi kaupunkien tai kaupunginosien sekalaisten ryhmien lisäksi.

Marketplacen tulo tapahtuu vaiheittain, joten kaikille käyttäjille se ei välttämättä näy vielä hetkeen.

Jatkossa Facebookin markkinapaikan pitäisi löytyä helposti suoraan Facebookin mobiilisovellusten alareunan kuvakkeesta. Marketplacen etusivulla näkyvät kuvat lähialueella myynnissä olevista kohteista. Lisäksi tarjolla on haku, jonka tuloksia voi rajata sijainnin, kategorian tai hinnan perusteella. Erikseen voi myös selata eri tuotekategorioita, kuten elektroniikka tai asusteet. Kohteita voi myös merkitä muistiin myöhempää tarkastelua varten.

Ostopäätöksen synnyttyä myyjään voi ottaa yhteyttä yksityisviestillä ja tehdä tarjouksen. Facebook painottaa, että se ei ota osaa maksutapahtumaan tai kaupankohteen toimitukseen.

Facebook on jo aiemmin lisännyt erilaisia erityistoimintoja myyntiryhmiin, jotka eivät myöskään ole poistumassa Facebookin markkinapaikkauudistuksessa. Facebookin mukaan jatkossa myynti-ilmoituksia palveluun jättäessään voi sen julkaista sekä tiettyyn haluamaansa myyntiryhmään aiempaan tapaan sekä osaksi Facebookin uutta avointa markkinapaikkaa.

Facebookin markkinapaikkaosiossa voi myös tarkastella omia kohteitaan, joita on tallentanut tai listannut myyntiin, sekä kaikkia kaupankäyntiin liittyviä viestejään yhdestä paikasta.