Huhu: Apple on laittamassa MacBook Pron täysin uusiksi

Applen MacBook Pro on saamassa ensimmäisen todella merkittävän uudistuksensa neljään vuoteen, raportoi nyt Bloombergin Mark Gurman.

Kuten jo aiemmat huhut ovat vihjanneet, tulee uusi malli MacBook Prosta olemaan ohuempi, sisältämään kosketusnäyttörivin perinteisen näppäimistön ylimmän funktionäppäinten rivin paikalla sekä Touch ID -sormenjälkitunnistimen. Lisäksi MacBook Prohon on luvassa tarjolle aiempaa tehokkaampia Polaris-grafiikkasuorittimia AMD:ltä.

Uutta MacBook Prota odotetaan vielä loppuvuonna, mutta sen julkistus ei Bloombergin lähteiden mukaan tapahtune vielä alustavasti 7. syyskuuta ajoitetussa tilaisuudessa, joltaodotetaan uusien iPhone-mallienjulkistusta.

 

Uuden MacBook Pron tuoma uutuus, toinen pitkulainen näyttö näppäimistön ylimmäksi riviksi, perustuu OLED-näyttöteknologiaan ja sen tarjoamat kosketustoiminnot mukautuvat kulloisenkiin sovellukseen tai tehtävään. Tämä mahdollistaa Applen lisäävän ohjelmistopäivityksillä uusia ”näppäintoimintoja”. Näyttörivin odotetaan esimerkiksi tarjoavan toiston ohjauspainikkeita mediasoitinten osalta sekä kopioi ja liitä -painikkeita tekstinkäsittelyssä.

Touch ID:n sisältävä näppäin sijaitseeApplen testaamassa ratkaisussa kosketusnäyttörivin rinnalla. Aiemmat huhut ovat kertoneet sen sisältyvän virtapainikkeeseen, mikä sopii yhteen tuoreen tiedon kanssa.

Ulkoisesti MacBook Prosta odotetaan nykyistä pienempää ja ohuempaa, mutta poiketen 12 tuuman MacBookista ja MacBook Airista, design ei edelleenkään olisi kapenevaa mallia. Osana uudistuksia Force Touch -taso-ohjain on tiettävästi levenemässä nykyisestä. Uuden MacBook Pron liitännät olisivat USB-C-mallia ja aiemman vuodon perusteella niitä on mukana neljä kappaletta sekä lisäksi vain 3,5 millimetrin audio-liitäntä. Myös lataus tapahtuisi USB-C-liitännästä MacBookin tavoin.

Cult of Macin aiemmin vuotama kuva. Kuvan perusteella MacBook Prohon olisi tulossa neljä USB-C-liitäntää.

Nykyisen hopean lisäksi Apple on harkinnut myös Pro-läppärinsä värivalikoiman laajentamista tummanharmaalla ja kultaisilla versioilla.

Applen nykyinen Mac-mallisto on vanhempi kuin keskimäärin on kulunut päivitysten välillä, mikä on aiheuttanut puhetta viime päivinä. Tämä heijastelee sekä tietokoneiden yleisen kehittymisen hidastumista kuin myös aivan pian odotettavia päivityksiä. Varsinaisia yksityiskohtaisempia raportteja asiasta ei ole kuultu, mutta myös muiden Mac-mallistojen tekniikkapäivitys uuden MacBook Pron esittelyn rinnalla vaikuttaa todennäköiseltä.

Cult of Mac on aiemmin julkaissut yltä löytyviä vuotokuvia uuden MacBook Pron rakenteesta.