Kannettava Logitech G Cloud -pelilaite myyntiin Suomessa 359 euron hinnalla - suunniteltu erityisesti pilvipelaamiseen

Logitech G Cloud on tehty erityisesti pilvipelaamiseen, vaikka Android-laite onkin.

Logitech G julkisti jo syksyllä 2022 Android-käyttöjärjestelmällä varustetun, pilvipelipalvelujen käyttöön suunnitellun G Cloud Gaming Handheld -pelilaitteen Yhdysvalloissa. Nyt se saapuu myyntiin Suomessakin.

Logitech on julkaissut Logitech G Cloudin nyt Euroopan markkinoille. Suomessa Logitech G Cloud tulee myyntiin 359 euron suositushinnalla.

Pelikonsolin Euroopan-julkaisua juhlistetaan mylös avajaistarjouksella, johon sisältyy pelilaitteen lisäksi pilvipelaamisen mahdollistavan Xbox Game Pass Ultimate -pelipalvelun kuuden kuukauden tilauksen. Tarjous sisältää myös kuukauden tilaukset NVIDIA GeForce NOW Priority – palvelussa ja oman tietokoneen pilveen tuovassa Shadow PC -palvelussa. Tarjous on voimassa 22. toukokuuta ja 22. kesäkuuta välisen ajan tai niin kauan, kun tuotteita riittää.

”Olemme innoissamme tuodessamme Logitech G CLOUD -pelikonsolin Eurooppaan ja voidessamme tehdä yhteistyötä alan johtavien kumppaneiden kanssa”, kommentoi Logitech G:n toimitusjohtaja Ujesh Desai. ”Logitech G CLOUD mahdollistaa uudenlaisen tavan nauttia pelaamisen iloista satojen eri pelien parissa. Toivommekin pelikonsolin päätyvän mahdollisimman monien pelaajien käsiin.”

Lisäksi Logitech G Cloudilla voidaan striimata pelejä myös omalta Xbox-pelikonsolilta Xbox-sovelluksella tai Steam-palvelun pelejä SteamLink-toiminnolla. Pelejä voi myös ladata konsolille Google Play -kauppapaikasta. Lisäksi pelikonsoli soveltuu esimerkiksi videoiden katseluun.

Logitech G Cloud haastaa kannettavana pelilaitteena esimerkiksi Nintendo Switchin, Valven Steam Deckin ja Asuksen hiljattain esittelemän ROG Allyn, mutta niiden sijaan Android-käyttöjärjestelmällä varustettuna ja ensisijaisesti pilvipalveluihin tukeutuvana laitteena.

Logitech G Cloud Gaming Handheldillä voi toki periaatteessa pelata myös Android-pelejä, mutta itse laite ei ole kovin tehokas eikä näin ollen sopiva pyörittämään suoraan raskaampia pelejä.

Logitech G Cloudissa on runsaasti painikkeita.
Logitech G Cloudissa on runsaasti painikkeita.

Logitech G Cloud on varustettu 7 tuuman ja 16:9-kuvasuhteen IPS LCD -näytöllä, jonka tarkkuus on 1920×1080 pikseliä. Näytön virkistystaajuus on 60 hertsiä. Teknisenä perustana on suorituskyvyltään alempaan keskiluokkaan lukeutuva Qualcomm Snapdragon 720G, 4 gigatavua LPDDR4X-tyypin RAM-käyttömuistia ja 64 gigatavua UFS-tallennusmuistia. Tallennustilaa voi laajentaa microSD-muistikortilla.

Pelaamiseen Logitech G Cloudissa on kaksi analogista thumbstick-ohjainta, suuntaohjain, Y-, B- A- ja X-painikkeet sekä takana kaksi laukaisinpainiketta ja bumper-painiketta. Edestä löytyy lisäksi neljä toimintopainiketta – Logitech G, koti, valikko ja kontekstivalikko. Näistä Logitech G -painike avaa valikon, josta voi keskeyttää tai lopettaa pelin.

Pitkä akunkesto on yksi laitteen vahvuuksia, sillä sen pitäisi yltää pelaamisessa jopa 12 tuntiin. 6 000 milliampeeritunnin akun lataus tyhjästä täyteen kestää 2,5 tuntia. Omaa mobiiliverkkoyhteyttä Logitech G Cloud ei sisällä, vaan yhdistäminen verkkoon tapahtuu Wi-Fillä.

Painoa Logitech G Cloudilla on 463 grammaa.

Kokonaisuutena Logitech G Cloudin kehitystyössä kumppanina on ollut kiinalainen Tencent, joka tunnetaan monien peliyhtiöiden omistajana. Tencent on avustanut muun muassa laitteen launcher-ohjelmiston kehitystyössä. Ohjelmistossa on tarjolla käytännössä pelialoitusnäkymä sekä Android-laitteille tavanomaisempi aloitusnäkymä. Käyttöjärjestelmäversiona on vanha Android 11.

Logitech G Gloudista löytyy myös laukaisinpainikkeet.
Logitech G Gloudista löytyy myös laukaisinpainikkeet.
Logitech G Cloud on muotoiltu pyöreästi. Painoa sillä on 463 grammaa.
Logitech G Cloud on muotoiltu pyöreästi. Painoa sillä on 463 grammaa.