Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kannettava, joka taipuu tabletiksi: Samsungin uutuus sopii myös ohuemmalle lompakolle

Samsung tuo myyntiin kannettavan tietokoneen ja tabletin risteytyksen, jonka näyttö taipuu näppäimistöosan päälle. Malli noudattaa pitkälti samaa toimintaperiaatetta kuin Lenovon Yoga 2-1 -kannettavat tietokoneet.

Tabletin ja kannettavan tietokoneen yhdistäminen samaan laitteeseen on nyt muotia. Niin sanotut hybridilaitteet eli tabletit, joihin kiinnitetään mobiilinäppäimistö, ovat suosittuja etenkin yrityskäyttäjien keskuudessa.

Samsungin Notebook 7 Spin toimii Windows 10 -käyttöjärjestelmällä, minkä ansiosta se soveltuu hyvin raskaampaan käyttöön.

Kyseessä on 13,3-tuumaisella näytöllä varustettu laite, josta tulee markkinoille myös 15,6-tuumainen vaihtoehto. Näytöt toimivat teräväpiirtotarkkuudella ja niistä voi katsella myös HDR-videoita.

Runsaasti liitäntöjä

Prosessoriksi Samsung on valinnut Intelin Core i5:n ja Core i7:n. Keskusmuistia on kiitettävät kahdeksan gigatavua (13-tuumainen malli) ja peräti 12 gigatavua (15-tuumainen). Kovalevytilakaan ei lopu heti kesken, sillä sitä on yksi teratavu.

Isommassa 15-tuumaisessa malliversiossa on numeronäppäimistö, jollaiseen ei usein törmää nykyisissä mobiililaitteissa.

Liitäntöjä on riittämiin. Notebook 7 Spin on varustettu hdmi- ja usb 3.0 -liitännöillä sekä kahdella perus-usb:llä, type-C -latausliitännällä sekä microSD-muistikorttipaikalla. Isommassa mallissa on lisäksi SDXC-muistikorttipaikka.

Vielä ei ole selvyyttä, milloin uutuus tulee Suomeen. Rapakon takana pienemmän malliversion hinta on noin 700 euroa ja isomman noin 870 euroa. Näin ollet hinnat ovat melko kilpailukykyiset hybridikannettaviin verrattuna.