Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kameratestaajalta tuomio iPhone 7:lle: Applen paras – mutta parempia löytyy

Kameratestauksiin erikoistunut DxOMark on julkaissut testiraporttinsa Applen uudesta iPhone 7:stä.

iPhone 7 sai DxOMarkilta arvosanakseen 86 pistettä, millä se löi sekä viime vuoden iPhone 6s Plussan 84 pisteen ja iPhone 6s:n 82 pisteen tuloksen nousten yllätyksettä Applen parhaimmaksi kamerapuhelimeksi toistaiseksi.

DxOMarkin mukaan 6 puhelinta on saanut iPhone 7:ää paremmat pisteet.

Älypuhelinten kärkeen iPhone 7 ei kuitenkaan DxOMarkin mukaan yllä. Sen testeissä kolme puhelinta on aiemmin saanut jo 87 pistettä ja myös kolme puhelinta 88 pistettä, kuten oheinen kuva kertoo.

Applen iPhone 7:n kameran kenno on kilpailijoita pienempi, mutta muilta osin iPhone 7:n teknistä toteutusta kehutaan. iPhone 7:ssä Apple on uusinut kameran 12 megapikselin kennon, suurentanut aukon kokoa f/2,2 -> f/1,8 ja tuonut optisen kuvanvakaimen myös 4,7 tuuman iPhoneensa.

DxOMarkin mukaan lopputuloksena iPhone 7:n kamera on selvästi aiempaa parempi kuvissa paremmilla tekstuureilla sekä vähemmillä häiriöillä. Valotusta kuvataan erittäin hyväksi ja dynaamista aluetta laajaksi.Lisäksi valkotasapaino ja värien toisto on kohdallaan, myös kuvausvalon kanssa kuvatessa. Automaattitarkennus toimii nopeasti kirkkaissa valaistusolosuhteissa.

Moitittavaa DxOMarkin testissä löytyi pienempien yksityiskohtien tallentamisessa, tarkennuksen epäsäännöllisyydessä sekä hämäräkuvien kohinassa.

Erityisen hyvin iPhone 7:n kerrotaan sopivan valokuvaukseen ulkona kirkkaassa valossa.

DxOMark ei ole vielä testannut iPhone 7 Plussaa, joka sisältää iPhone 7:n 28 millimetrin kameran lisäksi myös toisen 56 millimetrin telekameran, jota käytetään 2x optiseen zoomiin sekä bokeh-syväterävyysefekteihin muotokuvissa.