Huhu: kalliimpi huippu-iPhone tulossa vuonna 2017

Yksi kovan spekuloinnin aihe tämän vuoden iPhone-julkistusten kohdalla on ollut, tuleeko syksyllä uusia malleja kaksi vai kolme. Huhujen mukaan Apple olisi ollut aikeissa julkaista ”iPhone 7:n” rinnalla myös isommat Plus- ja Pro-versiot, mutta aikeet Pro-version valmistamisesta tiettävästi peruttiin vasta kesän kynnyksellä. Tuoreen raportin mukaan ensi vuonna voitaisiin kuitenkin kolme eri versiota nähdä.

Applen aikeista perillä olevan tahon sanotaan kertoneen Nikkei Asian Review -sivustolle, että ensi vuonna tulossa olisivat 4,7- ja 5,5-tuumaiset, perinteisellä suoralla näytöllä varustetut mallit, sekä kalliimpi huippumalli. Sennäyttö olisi kooltaan 5,5-tuumainen tai isompi ja reunoiltaan kaareutuva, kuten Samsungin edge-näytöt.

Huippumallin kaareutuva näyttö olisi OLED-tyyppinen ja Samsungin valmistama. Kahdessa muussa mallissa käytettäisiin kuitenkin edelleen LCD-näyttöjä, arvelee Nikkein haastattelema markkinatutkimusyhtiö IHS DisplaySearchin David Hsieh.

Jo aiemmin on huhuttu, että Applen puhelinmallisto olisi vuonna 2017 uudistumassa hyvinkin perusteellisesti. Tänä vuonna uusien mallien odotetaan vielä pohjautuvan iPhone 6:n muotoiluun, mutta ensi vuonna tulossa on täysin uudistunut muotoilu ja mahdollisesti lasinen takapaneeli.