Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä on LG:n uusi huippuluuri – kolme kameraa

LG on  julkistanut sen uusimman puhelimen, joka samalla polkaisee käyntiin yhtiön uuden V-sarjan. Uutuus kantaa nimeä V10, ja se sisältää peräti kaksi näyttöä ja yhteensä kolme kameraa. Valmistajansa mukaan laitteen multimediaominaisuudet ovat ennennäkemättömät mobiililaitteessa. Lisäksi laite on suunniteltu kestämään pudotuksia hieman tavanomaista paremmin.

Näkyvimpiä erikoisuuksia laitteessa ovat sen kaksi etukameraa sekä 5,7-tuumaisen päänäytön yläpuolelta löytyvä pieni lisänäyttö. Se toimii päänäytöstä erillään ja voi näyttää säätä, kellonaikaa, päivämäärää ja akun varaustilaa silloin, kun päänäyttö on pimeänä. LG:n mukaan jatkuvasti päällä oleva lisänäyttö lisää käyttäjän tuottavuutta heikentämättä laitteen akkukestoa. Kun taas päänäytöllä pyörii jokin sovellus, tarjoaa lisänäyttö pienillä kuvakkeilla nopean pääsyn muutamiin suosikkisovelluksiin.

Kahdella etukameralla on mahdollista ottaa laajoja selfie-kuvia. Kumpainenkin kamera käyttää viiden megapikselin kennoa ja tavanomaista 80 asteen linssiä. Siinä missä laajakulmaisempi linssi toisi kuvaan vääristymää, V10:n kaksoiskameralla on mahdollista ottaa peräti 120 asteen selfie-kuvia ilman vääristymiä, kun laite yhdistää molempien kameroiden kuvat yhdeksi kokonaisuudeksi. Lisäksi V10:ssä on Multi-view Recording -toiminto, jolla voi samanaikaisesti kuvata sekä molemmilla etukameroilla että takakameralla.

 

 

Takakamera V10:ssä on varustettu 16 megapikselin kennolla, isolla f/1,8 aukolla ja optisella kuvanvakaimella. Sen erikoisuutena ovat laajat videokuvausmahdollisuudet. LG G4:stä tutut manuaalisäädöt on V10:ssä tuotu myös videokuvaukseen, eli kuvaaja voi itse säätää esimerkiksi suljinnopeutta, ISO-arvoa ja valkotasapainoa. Lisäksi videoita voi kuvata joko HD-, Full HD- tai UHD-tarkkuudella ja kuvasuhteeksi voi valita joko tavanomaisemman 16:9 tai elokuvamaisen 21:9. V10:ssä on yhteensä kolme mikrofonia laadukkaaseen äänen tallentamiseen.

LG V10 on myös suunniteltu hieman tavanomaista kestävämmäksi. Laitteen runko on tukevaa ruostumatonta terästä ja takaosa sekä näytön alapuolella oleva etupaneeli on päällystetty Dura Skin -silikonilla. Materiaalin sanotaan olevan pehmeää ja kestävää, minkä lisäksi se tarjoaa myös hyvän tarttumapinnan. LG:n mukaan riippumaton MET Laboratories testasi V10:n iskunkestävyyttä useilla pudotuksilla 48 tuuman, eli noin 1,2 metrin korkeudesta.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan LG V10 näyttää seuraavanlaiselta:

  • 5,7 tuuman näyttö, 2560 x 1440 pikseliä
  • 2,1 tuuman lisänäyttö, 160 x 1040 pikseliä
  • Qualcomm Snapdragon 808 -suoritin
  • neljä gigatavua RAM-muistia
  • 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa, muistikorttipaikka
  • 3000 milliampeeritunnin akku
  • Android 5.1.1 Lollipop -käyttöjärjestelmä
  • 159,6 x 79,3 x 8,6 millimetriä, 192 grammaa

LG V10:n myynti alkaa Koreassa tässä kuussa. Kiina, Yhdysvallat sekä muutamat maat Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Lähi-Idässä seuraavat pian perässä. Mahdollisista muista markkina-alueista ilmoitetaan lähiviikkoina.