Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kaipaatko vaihtelua Googlelle? 4 hakukonetta, joita kannattaa kokeilla

Google on suvereeni markkinajohtaja internetin hakukoneissa. Kaikista maailmalla tehdyistä hauista yli 80 prosenttia tehdään Googlella. Monelta saattaa helpostu unohtua, että tarjolla on muitakin vaihtoehtoja.

Kaikki eivät pidä Googlesta, koska sen lonkerot ulottuvat jo varsin pitkälle jokaisen käyttäjän arkielämään. Hakujen perusteella Google voi päätellä paljon kyseisen henkilön mielenkiinnon kohteista ja kohdentaa tälle tietynlaista mainontaa. Hakukonejätti tarkkailee myös sijaintiasi.

Teknavin toimitus kokosi viisi kiinnostavaa, erilaista hakukonetta jotka voivat piristää päivittäistä hakurutiiniasi.

Bing

Microsoftin Bing-selain sijoittuu käyttäjien määrällä laskettunba toiseksi Googlen jälkeen. Sen osuus hauista on 10 prosentin tuntumassa. Käyttäjämäärää lisää se, että Microsoftin omat laitteet kuten Surface-tabletit käyttävät luonnollisesti Bingiä.

Bingin etuina pidetään muun muassa Googlea parempaa videohakutoimintoa. Videoita haettaessa Bing esittää käyttäjälle sormenpääkuvat ja haluttaessa esikatselun videoista. Bingin automatiikka täyttää lomakkeet paremmin ja osaapa hakukone ennustaa jopa lentohintojen kehitystä. Bing käyttää Yahoon hakumoottoria.

WolframAlpha

WolframAlpha etsii tietoa käyttäjän esittämien kysymysten perusteella. Hakumoottori on parhaimmillaan faktojen etsimisessä tai esimerkiksi monimutkaisissa laskutoimituksissa. Vastaukset eivät tule yhtä nopeasti kuin Googlen hakukoneessa, mutta välillä niitä kannattaa odottaa.

Boardreader

Boardreader sopii käyttäjälle, joka haluaa etsiä tietoa pääsääntöisesti muualta kuin esimerkiksi perinteisiltä uutissivuistoilta. Hakukone onkii tietoa esimerkiksi keskustelufoorumeilta. 

DuckDuckGo

Jos haluat surfata turvallisesti luovuttamatta tietojasi hakukoneelle, valinta kohdistuu DuckDuckGohon. Kyseinen hakukone ei tallenna esimerkiksi käyttäjän sijaintitietoa. Kun yhä useampi on huolissaan yksityisyydestään, DuckDuckGon käyttäjämäärät ovat kasvaneet.